На своето заседание днес се очаква Министерският съвет да одобри

...
На своето заседание днес се очаква Министерският съвет да одобри
Коментари Харесай

От днес: Онлайн обучение във Велико Търново, ротация в Русе и Пловдивско

На своето съвещание през днешния ден се чака Министерският съвет да утвърди отпущането на 13 млн. лв., с които здравното министерство да закупи щадящи проби за учениците.

С тях при единодушие на родителите децата от 1 до 4 клас ще могат да се върнат в клас. Освен това родителите би трябвало да попълнят анкета дали са съгласни децата им да бъдат тествани за коронавирус.

Дали сходна мярка ще влезе в действие ще стане ясно, откакто заболеваемостта още веднъж се върне в границите под 550 на 100 хиляди души.

Междувременно всички учебни заведения в община Велико Търново минават на онлайн образование до 5 ноември в това число. Там заболеваемостта е достигнала до 787 на 100 хиляди души население.

Заради увеличението на заболелите в община Русе учебните заведения минават на ротационен принцип. Яслите и детските градини ще продължат да работят.

Общината е в тъмночервената зона по заболеваемост на 14-дневна база. По същата причина на ротационен принцип минават и учениците от още 5 общини на Пловдивска област. Това са Калояново, Куклен, „ Родопи “, Сопот и Съединение.

Така единствено в 7 общини в региона учениците към момента вървят на учебно заведение.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР