На свое заседание Арбитражната комисия към БФ Баскетбол разгледа Възражение

...
На свое заседание Арбитражната комисия към БФ Баскетбол разгледа Възражение
Коментари Харесай

Арбитражната комисия намали глобата на баскетболния Черно море Тича

На свое съвещание Арбитражната комисия към БФ Баскетбол прегледа Възражение от 27.02.2023 година от Черно море Тича против Решение от 21.02.2023 година от съвещание на Дисциплинарно-административния съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ), с което на съображение член 15, алинея 1 по отношение на член 25, алинея 1 от Дисциплинарно-административните правила (ДАП) на НБЛ е наложено на БК „ Черно море Тича “ наказване имуществена глоба в размер на 1500 (хиляда и петстотин) на съображение член 37, т. 2 от ДАП на НБЛ, за нарушение на открития ред по време по време на срещата против Берое от 16 февруари.

След като се срещна с решението на ДАС на НБЛ, възражението на Черно море Тича и отчета на дежурния представител, Арбитражната комисия при Българската федерация по баскетбол изиска писмени пояснения от старши-съдията на срещата Ивайло Ресиловски. Въз основа на всички документи АК банкет, че осъществяване на нарушаване на наредбата на член 37, т. 2 от ДАП на НБЛ е налице. Върховният орган в границите на федерацията постанови също:

„ Въпреки това, поради откритата фактическа конюнктура и събитието, че това е първо сходно нарушаване на тима жалбоподател, наложената санкция е несъразмерна, предвид на което решението на ДАС на НБЛ следва да бъде отчасти анулирано, а на БК Черно море Тича да бъде наложена глоба в размер на 500 лева “.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР