На срещата, на която бяхме поканени посланиците, получихме интересна и

...
На срещата, на която бяхме поканени посланиците, получихме интересна и
Коментари Харесай

Британският посланик застана зад Борисов в нападките срещу чуждите медии

" На срещата, на която бяхме поканени посланиците, получихме забавна и настояща информация за бруталното ликвидиране на Виктория Маринова от премиера Бойко Борисов. Той показа, че е отчаян от метода, по който беше отразен казусът в интернационалните медии и аз споделям това негово отчаяние ". Това разяснява в " Здравей, България " по Нова тв посланикът на Англия у нас Ема Хопкинс. По думите й за няколко дни полицията е събрала доста доказателства, издадена е Европейска заповед и съгласно нея всяка една европейска полицейска работа би трябвало да се гордее с такива резултати.

" Напълно съчувствам на премиера за неговото отчаяние. Той се почувства като че ли България е предадена в медиите и че доста прибързани заключения са извлечени от събитията към това ликвидиране ", разяснява още Хопкинс.

" Нашата преса е свободна и не всеки път политиците харесват това, което медиите споделя. Свободната преса е свободна да каже каквото си желае ", добави тя.

По думите й от време на време се получава сходен нервен отзив при неналичието на съответно следствие за определяне на връзките.

" На места отразяването на този случай беше ужасяващо, тъй като това, което не чухме, е, че е едно брутално полово закононарушение против жена ", сподели Ема Хопкинс.

Тя разяснява и ситуацията на Англия около Brexit.

" В момента се намираме на доста сериозен стадий на договарянията. Следващата седмица има среща на европейските водачи в Брюксел, тъй че сме в повратен миг. От английска страна терзанието ни е Европа сомнамбулски да не се озове в обстановка без договорка. Бихме желали да има прогрес ", съобщи английският дипломат.

" 120 000 българи живеят в Обединеното кралство. Ако имаме договорка, към този момент изчерпателно сме описали техните права да останат и да работят. Призоваваме всяка една европейска страна едностранно да опише правата на английските жители на нейна територия ", разясни Ема Хопкинс.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР