На специална церемония в централата на Съюза на българските журналисти

...
На специална церемония в централата на Съюза на българските журналисти
Коментари Харесай

Елена Алекова с наградата на СБЖ Златно перо

На специфична гала в централата на Съюза на българските публицисти ръководителят на УС Снежана Тодорова връчи най-високото отличие - " Златно перо ", на известната българска писателка и публицистка Елена Алекова.

Снежана Тодорова напомни, че " Златното перо " е направено по план на гениалния Борис Ангелушев, с цел да има то доста повече морална, а не материална тежест, че нормално публицистите се награждават с него или за изцяло творчество, или за избрани свои изявления, книги, планове.

Елена Алекова получи огромната премия за книгата си " Родопа е лимит ", която излезе предходната година в столичното издателство - " ТАНГРА ТанНакРа " ИК. Председателят на Съюз на българските журналисти акцентира, че задачата на журналиста и публициста е да служи на истината и единствено на истината. А авторката на " Родопа е лимит " изцяло отговоря на това изискване, тъй като в сборника й са събрани публикации, рецензии, изявленията от 90-те години на предишния век до през днешния ден, в които са разобличени доста от стилните в наше време неистини, фалшификации и операции по отношение на историята на Родопите и актуалното житие-битие на българите там.

Наградената не скри вълнението си от високата оценка на сътрудниците. Такова самопризнание, по думите й, дава кураж на всеки създател, че това, което той прави, има смисъл и че си заслужава да работи и отсега нататък в името на истината.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР