На специална церемония днес министърът на образованието акад. Николай Денков

...
На специална церемония днес министърът на образованието акад. Николай Денков
Коментари Харесай

Значението на образователните медиатори нарастна още повече в пандемията


На специфична гала през днешния ден министърът на образованието акад. Николай Денков връчи премиите на спечелилите в първия конкурс за учебен посредник на годината .

„ Образователните посредници се борят децата на България да имат бъдеще. Те са хората, на които в немалка степен се крепи просветителната система “, сподели просветният министър и благодари за напъните на всички над 1000 души , които работят с всяко семейство поотделно, с цел да привлекат децата в учебно заведение.

 „ Образователните посредници са мостът сред родителите, общността и учебното заведение.  През 2020 и 2021 година ролята им доста набъбна, тъй като по време на пандемията беше още по-голям рискът от отпадане на деца от учебно заведение “, изясни в студиото на Радио София Атанас Атанасов след церемонията. От към година е координатор в неофициална мрежа на просветителни посредници. Той напомни акцията за набиране на средства и устройства за отдалечено образование от страна на организации като „ Амалипе “.

 Носителят на Голямата премия „ Образователен посредник на годината “ Николай Огнянов е музикант. Пред Радио София той описа за първите компликации, които е срещнал в работата си като посредник в  СУ,,Христо Смирненски “ в гр. Гулянци, Плевенско. В учебното заведение се учат над 560 деца от 12 села.

„ Трудно ми беше, изключително първоначално. На родителите давах образец с моите деца и други, които се учат “, добави Огнянов.

Медиаторите се назначават по стратегия „ Подкрепа за триумф “ през 2018/2019 и след удължение срокът ѝ изтича това лято, сподели още Атанас Атанасов. Той счита, че тази форма на работа и поддръжка не би трябвало да е по план, а да е част от просветителната система.

Чуйте диалога на Антония Каменичка с Атанас Атанасов и Николай Огнянов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР