На специална пресконференция в Пресклуб „България“ ръководството на ВК „Люлин“

...
На специална пресконференция в Пресклуб „България“ ръководството на ВК „Люлин“
Коментари Харесай

ВК Люлин стартира във Висшата лига с амбиция за участие в плейофите

На специфична конференция в Пресклуб „ България “ управлението на ВК „ Люлин “ разгласи своята упоритост да взе участие в плейофите на Висшата лига още в първия си сезон измежду елита на мъжкия волейбол у нас. Президентът на клуба Деян Нинов съобщи пред репортерите, че реализирането на плана е станал вероятен с помощта на Фондация „ Играй с Развитие “ и още няколко спонсори.
 Представяне на мъжкия тим на ВК Люлин @@@

„ От няколко години имаме триумфи при юношите и девойките, а в този момент за първи път ще играем с мъжки тим във Висшата лига. Отборът ни ще съставлява сплав от млади, 16-17-годишни играчи, които бяха част от Скаутската лига, и по-опитни, измежду които е и нашият капитан Велислав Йонев. Във всеки мач ще играем за успеха, ще е хубаво да стигнем до плейофите. Като цяло задачата на плана ни е да бъдем образец за децата и да помогнем на младите ни играчи да израснат “, показа Нинов.

Треньор на тима е Ангел Кошеджийски, а първият дуел на отбора във Висшата лига ще е на 2 ноември в зала „ Сиконко “ в жк „ Люлин “ против „ Миньор “ (Перник).
 Представяне на мъжкия тим на ВК Люлин @@@

Това че ВК „ Люлин “ ще взе участие с младежи в мъжкото състезание, не значи, че ще подцени шампионатите при подрастващи.

„ Отново ще имаме тимове във всички възрастови групи при подрастващите в мъжкото направление. Ние работим с всички 12 учебни заведения на територията на „ Люлин “, само че не всички деца се включват в тимовете ни, някои просто упражняват за здраве. Общо трениращите във ВК „ Люлин “ са към 200 деца, като с тях работят 7 треньори. Надявам се след време да можем да водим занимания в новостроящите се многофункционални зали в 56-о и 79-о СОУ в региона “, добави Нинов.
 Представяне на мъжкия тим на ВК Люлин @@@

Председателят на УС на Фондация „ Играй с Развитие “ Александър Александров посочи, че след скаутската лига и подпомагането на тимове от провинцията, в този момент Фондация „ Играй с Развитие “ ще бъде спонсор на столичен клуб.

„ Много ми харесаха всички във ВК „ Люлин “. Млади хора, с упоритост и предпочитание за положително показване, само че които доста добре си вършат сметката и умеят да икономисват. Надявам се да се показват доста добре в първото си участи във Висшата лига, само че в случай че влязат в Суперлигата, ще би трябвало да удвоим и утроим бюджета на клуба. Но дано да играят и побеждават, пък в случай че се класират за Суперлигата, ще търсим нови спонсори и източници на финансиране “, заключи Александров. Той акцентира, че за първи път има партньорство с толкоз спестовен клуб, който не желае непременно избрана сума и не слага условия, а се побира в рамката, сложена от спонсора. Александров е сигурен, че ВК Люлин ще стигне надалеч и връзките им ще бъдат трайни. Представители на спонсори в региона на вентилационната техника и търговията с мебели споделиха, че още по-лесно бизнесът ще поддържа спорта и по този начин ще способства за по-бързото му развиване, в случай че страната подтиква вложенията като дава облекчения и бонуси. Това може законодателят да го вкара, споделиха предприемачите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР