На снимката: Рамуш ХарадинайБившият командир на Армията за освобождение на

...
На снимката: Рамуш ХарадинайБившият командир на Армията за освобождение на
Коментари Харесай

Бившият командир на АОК стана премиер на Косово

На фотографията: Рамуш Харадинай

Бившият пълководец на Армията за избавление на Косово (АОК) Рамуш Харадинай беше определен от косовския парламент за министър председател. За кабинета, препоръчан от Харадинай, гласоподаваха 61 депутати, а един се въздържа. Депутатите от крайнодясното придвижване " Самоопределение " и Демократичният съюз на Косово напуснаха залата и не участваха в гласуването.
В речта си пред Народното събрание Рамуш Харадинай разгласи присъединението на Косово към НАТО и Европейски Съюз като цели. Той уточни нуждата от разговор със Сърбия. " Ще създадем Ново Косово. По-малко ще приказваме, само че повече ще работим. Пред Вас прочетох държавната стратегия. Отново Ви споделям: Имайте подготвеност за Ново Косово. Ще активизирам цялото държавно управление с цел да реализираме същинска държавност в Косово ", сподели Харадинай и прикани Движението " Самоопределение " и Демократичният съюз на Косово да вземат участие в работата на Народното събрание.
Новото държавно управление включва 21 министри и пет заместник-министри. Министерството на външните работи е поверено на водача на " Алианс за ново Косово " Беджет Пацоли, министър на Косовските сили за сигурност ще бъде Рустем Бериша. Министерство на инфраструктурата ще се управлява от Пал Лека, министър на вътрешните работи е Абдулселями Шкодра. Министерство на икономическото развиване се оглавява от Валдрин Лука, Министерство на околната среда – от Райхан Вуничи. Всички те съставляват партията на Харадинай Алианс за бъдеще на Косово.
Партията на етническите сърби " Сръбска листа " има три министерски поста - Иван Теодосиевич ще управлява (както и в предходното правителство) министерството на локалното самоуправление, Далибор Евтич става министър по въпросите на общините, а Ненад Рикало - на земеделието.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР