На състоялата се неотдавна конференция на Асоциацията на ВВС на

...
На състоялата се неотдавна конференция на Асоциацията на ВВС на
Коментари Харесай

Джеф Безос: Blue Origin още следващата година ще започне да извозва хора в космоса

На състоялата се наскоро конференция на Асоциацията на Военновъздушни сили на Съединени американски щати, ръководителят на компанията Amazon и галактическия стартъп Blue Origin съобщи, че през 2019 година ще изпрати първите астронавти в космоса.

В разработвания от компанията галактическа капсула на ракетата New Shepard има място за 6 души – 15 кубически метра. Това е 10 пъти повече, в сравнение с имаше в кораба Меркурий, с който хвърча първият американски астронавт Алън Шепърд.

В момента галактическата компания на Джеф Безос създава двустепенната ракета притежател New Glenn , първата степен на която може да се употребява наново. Бустерът употребява ракетните мотори BE-4 , разработвана от Blue Origin в продължение на седем години.

„Двигателят BE-4 може да направи 100 старта – това са 100 пълноценни задачи, благодарение на този ракетен двигател“ – съобщи генералният шеф на компанията Боб Смит.

Към сегашен ден Джеф Безос е най-богатият човек на планетата. Той твърди, че Blue Origin е станал за него най-важният план. „Единственият метод да изхарча насъбрания финансов запас е да трансформира персоналните си приходи от Amazon в галактически пътешествия“ – показа милиардерът. Според аналитиците на Morgan Stanley, парите на Безос са задоволителни за реализирането на този галактически план.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР