На съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна

...
На съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна
Коментари Харесай

Мъж ограби и рани баба, за да си купи хероин

На съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна е предаден 36-годишният Я.Я., направил обир на стара жена при изискванията на рисков рецидив, като използвал за това мощ – закононарушение по член 199, алинея 1, т. 4, по отношение на член 198, алинея 1 от Наказателен кодекс.

На 30 януари 2018 година подвластният към хероин мъж решил да ограби стара жена. Нарочената за жертва била натоварена с две чанти и дърпала с ръка пазарска количка. 36-годишният мъж тръгнал след нея и когато тя влезнала във входа, в който живее, издърпал от рамото й чантата. Жената политнала обратно и паднала на земята. Извършителят избягал.

След осъществения обир, при който Я.Я. работил при изискванията на рисков рецидив, мъжът отишъл в ромската махала на Варна и предложил на двама да изплатят отнетите със мощ при грабежа два мобилни телефона. Поискал 30 лв. и заречен след няколко дни да ги откупи против 40 лв.. Останалите движимости, отнети при грабежа – персонални документи, две дебитни карти, изхвърлил.

След като си набавил пари от договорката с мобилните телефони, Я.Я. си купил хероин. По камери в региона на грабежа мъжът бил открит като причинител и арестуван. Направил признания и собственоръчно вписал в протокола за разпит, че откритите в него пари са част от отнетото при грабежа на старата жена. Някои от изхвърлените персонални документи били открити от инцидентни минувачи и върнати на ограбената.

Подсъдимият мъж е с мярка за неотклонение „ Задържане под стража “, взета с определение на Варненския областен съд на 1 февруари т.г. Я.Я. към този момент е наведен във варненския затвор. Той е осъждан неведнъж за обири и грабежи. Предстои делото против него да бъде планувано за разглеждане в съда.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР