На редовното заседание на комисията по петиции вчера в Европейския

...
На редовното заседание на комисията по петиции вчера в Европейския
Коментари Харесай

Българските евродепутати защитиха изграждането на автомагистрала „Струма“ през Кресненското дефиле

На постоянното съвещание на комисията по петиции през вчерашния ден в Европейския парламент беше затворена петицията за прекъсване на градежа на автомагистрала „ Струма “ в районa на Кресненското дефиле. Пагубната за развиването на регионa петиция, импортирана от следващите „ еколози “, целящи прекъсването на значими инфраструктурни планове в България, беше затворена с общите старания на българските представители в Европейския парламент.

Евродепутатите Андрей Новаков, Ангел Джамбазки, Андрей Слабаков Илхан Кючюк, Емил Радев и Александър Йорданов се изрекоха в отбрана на плана за автомагистрала „ Струма “. Те подчертаха неговата значимост за развиването освен за региона на Югозападна България, само че и за стопанската система на цялата страна- защото той съставлява част от построяването на европейския кулоар № 4, свързващ гр. Хамбург, Германия с гр. Солун, Гърция.

След сериозен спор и добре обосновани причини срещу петицията, тя бе оповестена за затворена.

Припомняме, че петицията беше импортирана от група „ еколози “ и целеше маршрутът на плануванаъа автомагистрала „ Струма “ да бъде изменен, с цел да се опази флората и фауната в региона на Кресненското дефиле. Отхвърлянето на петицията дава опция на българската страна да продължи построяването на извънредно значимия инфраструктурен план, който да обезпечи по - безвредно пътешестване на всички, преминаващи този рисков пътен възел.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР