Жителите на Обединеното кралство бяха призовани да се запасят със

...
Жителите на Обединеното кралство бяха призовани да се запасят със
Коментари Харесай

Великобритания призова жителите: Запасете се със стоки от първа необходимост

Жителите на Обединеното кралство бяха призовани да се запасят със артикули от първа нужда като бутилирана вода, консерви и акумулатори. Успоредно с това английският министър председател Риши Сунак даде обещание да върне наборната военна работа, в случай че остане на власт след парламентарните изборите през юли в страната.
Прочетете още
" Подгответе се " - по този начин се споделя държавният уебсайт, в който управляващите във Англия в детайли изясняват какви ресурси би трябвало да имаме вкъщи. Пускането му бе оповестено от вицепремиера Оливър Даудън, който дава отговор за дейности при рецесии. А измежду аргументите за основаването му, са световните провокации през последните години като пандемията от ковид и войните в Украйна и Газа, само че също и честите естествени бедствия.

Бутилирана вода, пакетирани и консервирани храни, заредени акумулатори, фенер, комплект за първа помощ. Това са част от хранителни запаси, които би трябвало да имат вкъщи жителите на Англия, написа Нова. 

„ Чух нещо за това по новините, само че въобще не ме уплаши и не съм натрупал нищо. Дори по време на пандемията постоянно имаше артикули в магазините. Вярно е, че някои от значимите неща свършваха, само че постоянно след това ги доставяха. Според мен тогава хората просто ненужно се презапасяваха ", споделя млад мъж. Повечето хора даже не са разбрали за апела да си основават спешни ресурси. А тези, които са научили, изобщо не са уверени, че би трябвало да го вършат.

„ Не мисля, че това е добре, тъй като последния път, когато се случи по време на пандемията, не можехте да купите нищо, защото рафтовете се опразниха. Честно казано, не мисля, че би трябвало да се прибягва до сходни тактики на заплашване. Аз имам храна в шкафа си, само че нямам никакви спешни ресурси. Просто пристигам да пазаря, единствено когато нуждая се от нещо ", описват още хората.

Заявката на премиера Риши Сунак да върне наборна работа обаче получава по-голям отзив. Тя е била отстранена през 1960 година, само че съгласно него е страховит метод да се вдигне националния дух и отчуждаващите се младежи да бъдат върнати в обществото.

„ Да, мисля, че това е добра концепция. Смятам, че би трябвало да има дисциплинираност измежду младежите, защото точно това липсва в някои области. Не съм толкоз сигурна дали би трябвало да ги активизират в армията, само че бих споделила, че е добре да поставят обществено-полезен труд. Така че, да, поддържам това начинание ", жена

Намерението е 18-годишните да могат да избират дали да служат 12 месеца в армията или да са доброволци в лечебни заведения и пожарни по един уикенд в месеца или общо 25 дни в годината. „ Аз съм на 31 години, тъй че допускам бих могъл да послужвам в армията. Може би някъде в по-заден офис, където да правя това-онова, само че не считам, че бих отишъл на фронтовата линия. Според мен за младежите, които са комплицирани, или пък не знаят накъде да поемат, откакто завършат учебно заведение, това е добра опция. Но за тези, които желаят да продължат образованието си, да следват в университет, които имат някакъв блян да се развиват, нещата стоят по различен метод. За тези младежи обаче, които нямат такива планове, това е добър авариен проект ", считат още жителите на Англия.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР