На редица места по света се подновяват някои дейности, преустановени

...
На редица места по света се подновяват някои дейности, преустановени
Коментари Харесай

Отварят се ресторанти, музеи, театри, плажове - къде и как по света

На редица места по света се възобновяват някои действия, прекратени поради ковид. Отварят се редица обекти и граници като следващ стадий от облекчение на ограниченията за изолираност, въведени поради пандемията, съобщи " Франс прес ", предава Българска телеграфна агенция.

От през днешния ден Европейски Съюз отваря външните си граници за пасажери от страни, дефинирани като " сигурни ". Вчера Съветът на Европейски Съюз утвърди доброволен лист с тези " сигурните " непознати страни и това са Алжир, Австралия, Канада, Грузия, Япония, Черна гора, Мароко, Нова Зеландия, Руанда, Сърбия, Южна Корея, Тайланд, Тунис, Уругвай и Китай. Облекченията ще засягат и жителите на Андора, Монако, Сан Марино, Ватикана, Исландия, Лихтенщайн, Норвегия и Швейцария. Списъкът ще се обновява на всеки две седмици.

В Европа Гърция отваря всичките си летища за интернационалните полети. Разрешава се и влизането на задгранични фериботи в гръцки пристанища. Премахват се и рестриктивните мерки за влизане в страната през сухопътните граници за идващи от Албания, Република Северна Македония и Сърбия. В Нидерландия се отварят обществените домове. В Турция и Белгия се отварят киносалоните и театрите. В Австрия се отварят кината и се позволяват културни събития с аудитория до 250 души. Испания и Португалия отварят сухопътната си граница.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР