На призива на лекарите от добричката болница за даряване кръв

...
На призива на лекарите от добричката болница за даряване кръв
Коментари Харесай

Спасиха родилката от Добрич

На апела на лекарите от добричката болница за даряване кръв за 31-годишната родилка Мария Василева, чието положение бе сериозно след раждане, се отзоваха десетки положителни българи.

Благодарение на тяхната сърдечност през днешния ден от лечебното заведение оповестиха най-хубавата вест - животът на Мария е отвън заплаха, а положението й се усъвършенства. Младата жена е изведена от Отделението по анестезиология и интензивно лекуване и е преведена в Отделение по акушерство и гинекология в устойчиво общо положение.

След обикновено раждане предходната седмица Мария получава амниотична емболия, срив на хемодинамиката, спазъм и следващ ДИК синдром. Само за дни след апела на лекарите, десетки българи подаряват кръв за родилката. Влети са над 10 сака еритроцитна маса и над 12 сака с прясно замразена плазма, написа dir.bg.

" Ръководството на МБАЛ - Добрич изрича признателност на всички жители, показали своята съпричастност и взаимност към създалата се обстановка. Искаме да благодарим и на медицинските екипи за денонощните грижи, с помощта на които живота на една млада майка бе съхранен. Благодарим на околните и роднините на родилката за тяхното схващане и поддръжка в тежкия за тях и за нас миг. Огромна признателност към всички жители ", показват от болничното заведение.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР