На преговорите между САЩ и представители на движението Талибан в

...
На преговорите между САЩ и представители на движението Талибан в
Коментари Харесай

САЩ и талибаните се договориха: Край на войната в Афганистан

На договарянията сред Съединени американски щати и представители на придвижването " Талибан " в Катар е реализирано съглашение за преустановяване на войната в Афганистан, която се води към този момент 17 години, заяви " Ройтерс ", като се базира на източници близки до договарящите страни.

Според договореностите, всички непознати войски, намиращи се на територията на Афганистан ще би трябвало да се изтеглят в период до 18 месеца. Срещу това талибаните са дали гаранции, че страната няма да бъде употребена като база за терористичните организации " Ал Кайда " и " Ислямска страна " за офанзиви против Съединени американски щати и съдружниците им.

Предстоят договаряния на талибаните с формалните управляващи в Кабул. Засега няма формален коментар за постигнатото съглашение от дипломатическата задача на Съединени американски щати.

Движението " Талибан " е учредено през 1994 година. От 1996 до 2001 година е на власт в Афганистан, след нахлуването на американските войски стартира партизанска война с тях.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР