На последния бирен фестивал в Мелбърн австралийски пивовари представиха най-новата

...
На последния бирен фестивал в Мелбърн австралийски пивовари представиха най-новата
Коментари Харесай

Най-новата бира на пазара е с аромат на повръщано от кит

На последния бирен фестивал в Мелбърн австралийски пивовари показаха най-новата марка питие на пазара, което носи името на художествения воин Моби Дик. Името на големия кит от едноименната творба не е определено инцидентно, защото бирата е с мирис на повърнато от кит.

Напитката е ароматизирана с известната мускусна амбра, която се образува в червата на китовете и която се употребява още в парфюмерията и медицината, правейки продуктите доста по-скъпи.

Ароматът на амбрата се откроява, само че се назовава повръщането на китовете, тъй като се образува в техните вътрешности, с цел да подкрепи храносмилането на най-големия бозайник на планетата.

Амбрата е една от най-редките съставки на света и когато се вложи в един артикул, го прави няколко пъти по-скъп. Тя е скъпа, тъй като се отделя в океана само когато китът почине.

Докато е жив, веществото, което подкрепя храносмилателния му развой, няма по какъв начин да се вземе и употребява.

В доста култури ароматът на амбрата е считан за мощен афродизиак и даже се разказва като магическата съставна част на всеки любовен балсам. Според преданията е задоволително единствено човек да я помирише и в случай че вие ухаете на амбра, ще се влюбят незабавно във вас.

 Амбра

Автори на австралийската бира Моби Дик са австралийските пивовари Марис и Кристи Бийзайтис, които споделят, че благоуханните парфюми с мирис на амбра са ги въодушевили и за основаването на бира с амбра.

В пивото амбрата не е вложена в чист тип, тъй като ароматът ѝ е прекомерно мощен и настойчив. От нея е създадена смес, която се е получила, откакто дребни части амбра са потопени в алкохол.

А тези части са смесени към нормалните съставки на бирата.

За усета основателите на пенливата напитка споделят, че хората ще опитат нещо в действителност извънредно, тъй като това е първата бира, която прилича морето и морските животни.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР