На последните сателитни изображения от вчера не се наблюдава замърсяване

...
На последните сателитни изображения от вчера не се наблюдава замърсяване
Коментари Харесай

Няма данни за замърсяване в българската акватория на Черно море

На последните сателитни изображения от през вчерашния ден не се следи замърсяване в изключителната икономическа зона на България. Според данните от регулярното проучване на крайбрежните води от бреговите пунктове няма терзания, свързани със зоните за къпане по Българското Черноморие.

Това демонстрират данните от постоянното наблюдаване на положението на морските води на Министерството на околната среда.

Басейнова дирекция „ Черноморски регион със съдействието на Регионална дирекция " Гранична полиция " и Регионална лаборатория - Варна към Изпълнителна агенция по околна среда следят ежеседмично положението на морските води, в това число в трите спомагателни пункта в бреговата зона – Дуранкулак бряг, Шабла бряг и Калиакра бряг. Екоминистерството е в непрекъснат продан на информация с украинските, молдовските и румънските управляващи за евентуално замърсяване на водите в Черно море.

И съгласно данните от регулярното проучване на крайбрежните води от бреговите пунктове няма терзания, свързани със зоните за къпане по българското Черноморие. Измерените стойности по индикатори нефтопродукти, полихлорирани бифенили, метали и пестициди във всички пунктове са под оптимално допустимите концентрации и средногодишните стойности. Резултатите по индикатори цезий-137 и тритий са под границата на количествено установяване на метода.

Екоминистерството прави мониторинг и осведоми институциите, които носят отговорност за предварителната защита и отговора на откритите опасности. Актуална информация за резултатите от направените измервания се дава навреме на способените институции и обществеността.

Сигнали при вероятни признаци за замърсяване по бреговата линия могат да се подават на Зеления телефон на Министерство на околната среда и водите: 0887 088 440 или 02/9888205, както и на електронен адрес: [email protected], а по този начин също и на Зеления телефон на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Варна: 0884 290 634 или 052/634 582, Регионална инспекция за опазване на околната среда - Бургас: 0889 096 577 или 056/813 212, БД „ Черноморски регион “ – гр. Варна: 0886 406 816.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР