На площад Възраждане“ в град Кубрат бе отбелязан подобаващо Денят

...
На площад Възраждане“ в град Кубрат бе отбелязан подобаващо Денят
Коментари Харесай

ЦЯЛ ДЕН ПРОДЪЛЖИХА ЧЕСТВАНИЯТА В КУБРАТ ПО СЛУЧАЙ ДЕНЯ НА БУДИТЕЛИТЕЦЯЛ ДЕН ПРОДЪЛЖИХА ЧЕСТВАНИЯТА В КУБРАТ ПО

На площад „ Възраждане “ в град Кубрат бе маркиран уместно Денят на националните будители. На събитията, които продължиха през целия ден, участваха управлението на Община Кубрат, отпред с кметът Алкин Неби, ръководителят на Общинския съвет Хюсеин Юмеров, локални парламентаристи, чиновници на общинската администрация, възпитаници, учители, доста деца и жители.


-->
Още при започване на тържеството доста малчугани, водени от обичаните си госпожи на Детска градина " Щастливо детство " в Кубрат, поставиха пъстри цветя пред паметника на Апостола, а образецът им не остана неусетен, защото персонално кметът поздрави децата и техните учителки. Кубратският градоначалник прикани за повече такива образци, акцентирайки, че тези събития са от извънредно значение за децата.

Церемонията по поднасяне на венци и цветя бе открита с приветствено послание на кубратския градоначалник.

 

 

" Изказвам своята, както и на всички жители на общината откровена и сърдечна признателност на всички хора, организации и институции, които през днешния ден работят за запазване, подсилване и развиване на българската нематериалност. Затова, бих желал най-сърдечно да поздравя Вас – актуалните български учени и откриватели, учители, писатели, публицисти, читалищни деятели, създатели от всички сфери и генерации, будителите в най-широкия смисъл на думата. Хората, на които в забележителна степен се дължи фактът, че българската просвета, просвета и обучение от дълго време имат своето европейско и международно самопризнание.Вярвам, че всяко време има своите будители. Нека всички ние, с всеки минал ден да усещаме, че ставаме по – положителни, да се раждат нови очаквания, да възкръсва вярата в полезностите, които същински осмислят човешкия живот. И нека да съумяваме да пазим този дух ", сподели пред десетките поданици и посетители на Кубрат кметът Алкин Неби.

Слово във връзка празника на будителите сподели и преподавателката от Професионалната гимназия в града, Тадженур Велиева, която напомни делата на същинските светила и будители от историята на България. Венци бяха поднесени от Община Кубрат, от учебните заведения в града, от институции и политически сили, жители.   

След церемонията дребни и огромни изнесоха трогателен концерт с присъединяване на Танцов клуб " Валенс " към СУ " Христо Ботев " в Кубрат с началник Валентина Димитрова. На площада в лудогорския град надарените танцьори извършиха няколко танца, измежду които – " Боалийско хоро ", " На площада " и един взаимен танц – " Арап ". На сцената пяха деца от първи и пети клас с вокален началник Сийка Русева. Концертната стратегия със стихотворение откри Емира Мустафова от втори клас.

По мотив празника на сцената пяха и надарените артисти към музикалната школа на читалището – Алекс Евгениев, Илкнур Бейнур и Даная Драганова с началник Гинка Денчева. Разкошни национални танци показаха и младите танцьори на танцовата школа към читалището с началник Гинка Панчева.


След концертната стратегия забавата за децата продължи с доста игри и изобразяване в пригодена за задачата шатра, а за поданици и посетители бе проведено ревю на артикули от локални производители по самодейност на МИГ Завет-Кубрат.

Децата се забавляваха и на проведено празненство в следобедните часове. 

 

 

 

 

По мотив празника беше изнесен и вечерен концерт с присъединяване на Фолклорна групировка " Пагане " с началник Гинка Панчева, с присъединяване на артисти от Музикалната школа към читалището с началник Гинка Денчева и надарените Александра Овчарова, Доника Емилова, както и Анита Димитрова - ученик на на Средното музикално учебно заведение в град Русе, която откри концертната стратегия с песента " Я кажи ми, облаче ле бяло " под съпровода на китариста Камен Кирилов.

Специално присъединяване взе и обичаната националната певица - " гласът на Добруджа ", Ивелина Димова, която получи персонални поздравления и луксозен букет цветя от кмета на Общината Алкин Неби. На няколко пъти площада в центъра на Кубрат отесня от кръшните хора, в които с изключение на страхотните танцьори, се включиха дребни и огромни, поданици и посетители на лудогорския град.

За положителното въодушевление на всички бяха обезпечени овеселителни атракциони, места за отдих и почерпка, а празникът продължи до късно вечерта.
 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР