На пленарно заседание днес в Страсбург депутатите в Европейския парламент

...
На пленарно заседание днес в Страсбург депутатите в Европейския парламент
Коментари Харесай

ЕС иска Сърбия да се помири с Косово

На пленарно съвещание през днешния ден в Страсбург депутатите в Европейския парламент ще гласоподават годишния отчет за Сърбия, в който се показва поддръжка за бъдещото участие на Сърбия в Европейски Съюз, само че с условието дружно с върховенството на закона и нормализирането на връзките с Прищина, и синхронизиране със глобите против Русия. Това ще бъде основен детайл, който ще дефинира общия прогрес на Сърбия по пътя за присъединение към Европейски Съюз, заяви Танюг, представена от Българска телеграфна агенция.

В текста на отчета с ремонти е включено, че от Сърбия и Косово се чака сключване на правно задължаващо съглашение за нормализиране на връзките, учредено на " интернационално признание ". За пръв път взаимното признание се загатва в формален документ на Европейски Съюз като належащо решение на разговора сред Белград и Прищина, показва Танюг.

Европейският парламент повтаря и апела към Сърбия да предприеме стъпки за увеличение на свободата на медиите, гарантиране на свободата на изложение, самостоятелност на медиите и медиен плурализъм.

В текста на отчета се хвали напредъкът, който е реализиран в Сърбия в развиването на функционална пазарна стопанска система и съдействието, което Сърбия демонстрира в ръководството на миграциите, цитира БНР.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР