На петия ден от началото на инвазията продължават сраженията във

...
На петия ден от началото на инвазията продължават сраженията във
Коментари Харесай

Жителка на Харков: Руски войници искаха да ги укрием

На петия ден от началото на нашествието не престават сраженията във втория по величина град на Украйна – Харков. През нощта още веднъж е имало мощни гърмежи и жителите на града са били в бомбоубежищата, описа Олена Черкасова в „ Тази заран “ по bTV.

В събота се появи информация, че Харков е под съветски надзор, а скоро по-късно, че Украйна си връща контрола над града. „ Наистина в града ни имаше (руски) колони и бойци. Те бягат, те се крият в къщите, желаят да бъдат скрити. Никой не ги крие, ловим ги “, описа Олена. „ До Харков има едно малко градче. Кметът на града го съобщи. Този кмет е от опозиционната на нашата власт партия “, добави тя.

„ Хората влизат в групите за защита. Мой родственик беше тук. Той потегли да се записва в териториалната защита. Всички се сплотихме, тъй като нямаме успокоение. Просто те вървят по улиците, т.е. Харков сега има потребност и от доброволци, с цел да се пази “, споделя дамата. По думите ѝ „ имат коктейл „ Молотов “, вършат ги, наливат бутилките, всички им оказват помощ “ „ Те влизат с колони в Харков, отблъскват ги обратно тези хора, които сега непредпазливо би трябвало да пазят града и родината си “, споделя Олена. Споделя, че към този момент има нужната храна и пари, само че пораждат проблеми със снабдяването. Тази заран в града е умерено.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР