На пазара у нас може да видите, че се предлага

...
На пазара у нас може да видите, че се предлага
Коментари Харесай

Ето как да разпознаете истинския кашкавал в магазина

На пазара у нас може да видите, че се предлага голямо многообразие от разнообразни типове кашкавал. Но не на всички артикули, може да сложим етикет същински кашкавал.

Ето по какъв начин да разпознаем същинския кашкавал в магазина - вижте потребни препоръки в идващите редове:

1. Не се заблуждавайте от ниската цена на продукта

За страдание и при кашкавала, както при всеки различен натурален артикул, се срещат ментета. Вероятно ви е предписание усещане по какъв начин по рафтовете в магазина се срещат опаковки кашкавал, който коства по-малко.

Истинският кашкавал се създава от мляко и потреблението на бактериална закваска и естествени ензими. Суровините, състоящи се от млечна лой, не са бюджетна алтернатива, тъй че актуалните технолози са намерили елементарен сурогат на млечната лой, като я заменят с растителна лой, да вземем за пример палмово масло, за което към този момент всички сме добре осведомени.

Цената е първото нещо, което би трябвало да се има поради при избора на кашкавал. За производството на 1 кг първокласен артикул са нужни 11 литра мляко. Следователно цената му не може да бъде по-ниска от 12-13 лв. за кг. Ако цената на продукта е доста по-ниска от тази, тогава най-вероятно става въпрос за „ подправен “ артикул, пълнен с на ниска цена палмово масло.

2. Четете деликатно етикетите

Рафтовете на актуалните магазини оферират на потребителите да купуват „ млечен артикул “ и „ имитиращ млечен артикул “. И макар че в двата етикета има думата " млечен ", това не би трябвало да ни заблуждава и да пропуснем останалата част от написаното.

 различаване на същинския кашкавал

Имитиращите артикули не имат такива потребни качества. Съставът включва обезмаслено мляко, което е „ обогатено “ с палмово масло и много постоянно - с ароматизанти. Всичко това в една или друга степен има гибелен резултат върху човешкото тяло. Ето за какво, в случай че се интересувате от закупуване на първокачествен и естествен артикул, тогава деликатно прочетете състава: в него не може да има растителни мазнини.

3. Външен тип и усет

Висококачественият естествен кашкавал оставя след себе си послевкус за най-малко десетина минути. Кашкавал, в който има палмово масло, бързо губи усет в устата откакто сме го пробвали. Факт е, че самото палмово масло няма аромат и усет.

Съответно артикул, който е половината от него, е същият. Освен това продуктът с палмово масло изсушава гърлото и ви кара да се чувствате жадни.

Друг способ по какъв начин да ревизирате дали кашкавалът е същински е като приложите лек напън с пръсти. Ако от него тече мастна течност, най-вероятно тя съдържа растителни мазнини. Можете също по този начин да тествате за палмово масло в микровълновата печка.

Под въздействието на температурите естественият кашкавал леко омеква, придобива жилест темперамент, до момента в който продуктът, имитиращ го, става течен и се популяризира в профил.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР