На път сме да загубим битката срещу глобалното затопляне и

...
На път сме да загубим битката срещу глобалното затопляне и
Коментари Харесай

На път сме да загубим битката срещу глобалното затопляне, предупреди Макрон

На път сме да загубим борбата против световното стопляне и климатичните промени, предизвести през вчерашния ден френският президент Еманюел Макрон в речта си при откриването на среща на върха в Париж, отдадена на климата, предадоха Българска телеграфна агенция и " Франс прес ".

" Не се движим задоволително бързо и в това е драмата. Всички би трябвало да действаме, тъй като ще би трябвало да отговаряме за свършеното. Няма да можем да кажем, че не сме знаели ", съобщи президентът пред публика от представители на 127 страни и интернационалните институции като Организация на обединените нации.

Време е за дейности, и то бързи, с цел да спечелим борбата, акцентира Макрон, представен от " Асошиейтед прес ". Държавният глава прикани участващите в срещата международни политически и бизнес водачи и филантропи да показват в детайли уговорките си и да ги изпълнят.

С късото си слово Макрон откри същинската част на срещата на върха " Една планета ", отдадена на изявления на присъстващите водачи и разгласяването на нови планове и финансиране за битката против световното стопляне.

Френската президентска канцелария разгласи към 10 интернационалните плана, които ще вложат няколкостотин милиона $ в напъните за преодоляване на климатичните промени.

Сред плановете е стратегия за създаване на електрически транспортни средства в осем американски щата, основаване на капиталов фонд за подкрепяне на потърпевшия от урагани регион на Карибите и отпущането на средства от фондацията на Бил Гейтс за пригаждане на фермерите към климатичните промени.

Да подкрепяме основаната на изкопаеми горива енергетика, виновна в забележителна степен за световното стопляне, значи да влагаме в личната си загуба, предизвести генералният секретар Антониу Гутериш в изявление на срещата.

Факт е, че тези типове сила остават високо субсидирани, което значи, че влагаме средства в своя щета, сподели той.

Щатите Калифорния и Вашингтон се причислиха към пет страни (Канада, Мексико, Коста Рика, Колумбия и Чили), заели се да трансфорат таксите за излъчвания от въглероден диоксид в своя централна политика в региона на стопанската система и околната среда, означи " Ройтерс ".

Около 20 компании, в това число " Юниливър ", Е Де Еф, " Ибердрола ", се включиха в интернационален алианс от 26 страни, поели ангажимент да се откажат от въглищата в името на оправянето с световното стопляне. Съгласно съглашението им богатите страни би трябвало да престанат да употребява въглища до 2030 година, а в останалата част на света това би трябвало да стане до 2050 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР