На първия ден от конференцията на Microsoft, Build 2018, компанията

...
На първия ден от конференцията на Microsoft, Build 2018, компанията
Коментари Харесай

Microsoft и DJI обединяват сили за създаването на ново поколение дронове

На първия ден от конференцията на Microsoft, Build 2018, компанията разгласи ново съдействие – с производителя на дронове DJI.
Наред с облака, доставянето на програмен продукт като услуга и Windows, Microsoft развива непрекъснато позициите си в региона на изкуствения разсъдък. Компютърната визия, като част от все по-широко навлизащите в живота ни AI логаритми, играе една от централните функции тук. Именно и тук идва помощта на Microsoft, които ще разработят ново потомство дронове, ориентирани към земеделския бранш, строителството и опазването на публичната сигурност.

Освен това, компанията разгласи, че ще си сътрудничи и с Qualcomm за създаването на комплект за разработка на софтуерни решения, свързани с компютърната визия. Той ще се възползва от опциите, които предлага Azure Internet of Things (IoT Edge). Qualcomm, от своя страна, взе участие посредством платформите си Vision Intelligence Platform и AI Engine, които да подкрепят хардуера, в плануваните общи камери, задвижвани от машинно образование и разнообразни когнитивни услуги.

Споменатите комплекти за разработка ще получат интеграция с Windows 10, което да направи ръководството на дроновете по-лесно. Що се отнася до разбора на данни и информацията, която идва от камерите, то тя ще се обработва непосредствено от Azure, който и става преференциален заоблачен сътрудник на DJI.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР