На пълна мощност се работи по цялото трасе на АМ

...
На пълна мощност се работи по цялото трасе на АМ
Коментари Харесай

Борисов: Продължаваме да работим

На цялостна мощ се работи по цялото трасе на Автомагистрала „ Хемус “, написа министър председателят Бойко Борисов във Facebook.

" Благодарен съм на хората, които и на националния ни празник извършват дилемите си. С довършването на " Хемус “, на скоростния път Видин-Ботевград и на тунелите „ Петрохан “ и „ Шипка “, цяла Северна България скоро ще е друга и с доста повече благоприятни условия ", уточни още министър-председателят.

" Продължаваме да работим на цялостни обороти ", добави той.

Участъкът на Автомагистрала " Хемус " сред Боаза и пресичането с пътя Плевен - Ловеч е 51,5 км и е самостоятелен в три сектора. В момента се работи по всеки един от тях, като дейностите са на разнообразни стадии, уточни министър председателят.

Продължава и работата по останалата част на автомагистралата. В идващите три сектора от п. в. „ Плевен “ до пресичането с пътя Русе – Велико Търново се правят подготвителни действия. За последните три сектора, които са от Русе – Велико Търново до пътен възел „ Буховци “, не престават проучвателно-проектантските работи по правене на механически план, разкри Бойко Борисов.

Цялостното създаване на Автомагистрала „ Хемус “ до 2024 година е главен приоритет на държавното управление. Бъдещето на Северна България и модернизирането на района е обвързвано със строителството на автомагистралата и обезпечаването на бърза и безвредна пътна връзка, заключи министър председателят.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР