На официална церемония Откриване на обект“ днес бе открит бул.

...
На официална церемония Откриване на обект“ днес бе открит бул.
Коментари Харесай

Официално откриха реконструираната отсечка от бул. Съборни във Варна

На публична гала „ Откриване на обект “ през днешния ден бе открит бул. “Съборни “ в сектора от бул. „ Владислав Варненчик “ до бул. „ Сливница “. Събитието се организира
в границите на план №BG16RFOP001-1.002-0003 „ Интегриран градски превоз на Варна – втора фаза “ финансиран по Административен контракт за даване на безплатна финансова помощ № от ИСУН - BG16RFOP001-1.002-0003-C01, № РД-02-37-29/19.01.2017 година

На откриването участваха Христина Костадинова – началник на плана, Иван Вангаров – представител на „ Ив Контрол “, както и други специалисти, свързани с плана.

Проект „ Интегриран градски превоз на Варна – втора фаза “ цели надграждане на ограниченията във връзка с интегрираността на градския превоз на Варна, с цел да стане той още по-ефективен, по-бърз и по-екологичен, с по-малко ползване на сила, както и да се подобрят опциите за различни форми на напредване в градски условия.

Бюджетът за плана е 1 279 606,00 лева за инженеринг, и 8 218,25 за оценка за сходство и контрол по време на строителство. Строежът съставлява възобновяване и възстановяване на транспортно-експлоатационните качества на настилката, с оглед обезпечаване условия за сигурност на придвижването, положително отводняване и осветеност на пътното платно, осъществяване на велосипедно придвижване, обезпечаване на налична среда за хората в неравностойно състояние, повишение на изискванията за сигурност на придвижването на бул. “Съборни “ в сектора от бул.„ Владислав Варненчик “ до кръстовището с бул. “Сливница “.

Изградена е нова улична настилка. Подменени са съществуващите тротоари с новии и са завършени наклони за положителното отводняване. Отводняването на пътното платно - асфалтови площи, тротоари и зелени площи, от дъждовни води се поема от съществуващата смесена канализация.

Изградени са две нови двойни дъждоприемни шахти. На ул. " Цар Петър " е изпълнена нова линейна отводнителна решетка, по цялата широчина на улицата. Съобразно плана е изпълнена велосипедна алея с хоризонтално обособяване от пътното платно посредством маркировка и уреди срещу нахлуване на коли. Подмяната на уличната водопроводна мрежа по бул. " Съборни " като съществуващите тръби се подменят. В ремонтирания сектор на бул. „ Съборни “ има построена и функционираща улична кананлизация, която се реконструира единственно, сектора сред улици „ Цар Петър “ и „ Ал.Рачински “.

За отклоняване на атмосферните води от уличното платно и прилежащите му територии, са изпълнени 6 бр. нови улични дъждоприемни шахти. На съществуващите дъждоприемни шахти е осъществено разчистване и замяна на дъждоприемните решетки. За осветление на бул. “Съборни “ в сектора сред бул. „ Владислав Варненчик ” и бул.„ Сливница ” се изгражди светодиодно осветяване на стоманотръбни стълбове с открита разклонителна кутия.

В част благоустрояване са изпълнени зелени площи с ниски, почвопокривни шубраци в геометрична, линейна комбинация. В зелената повърхност е завършена група от листно-декоративни бордюрни шубраци. Доизграждане на уличната растителност- засадени са 28 бр. липи и 3 бр. иглолистни дървета с кълбовидна форма в междинната лента и по тротоарите, там където липсват такива. Също по този начин са засадени 3 387 бр. шубраци от разнообразни типове. Поливна система - изграждена поливна система за дъждуване и капково напояване. Поливната система е вид дъждовално и капково напояване, за поливане на площите чрез разпръсквачи и капкообразуватели, за обезпечаване ефикасна поливка за съответните типове.

Булевардът има две години гаранция след акт 16, след въвеждане в употреба.

Геновева Михайлова
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР