На официална церемония днес ръководството на профилираната природо-математическа гимназия награди

...
На официална церемония днес ръководството на профилираната природо-математическа гимназия награди
Коментари Харесай

ППМГ – Враца награди учениците и учителите с най-високи резултати

На публична гала през днешния ден управлението на профилираната природо-математическа гимназия награди изявени свои ученици и техните учители. Над 40 възпитаници и техните преподаватели по предмети получиха грамоти за чудесно показване на национални кръгове на олимпиади и надпревари. Гости на събитието бяха госпожа Гергана Василева – старши специалист по математика и информатика в РУО – Враца и госпожа Богдана Христова – старши специалист по естествени науки и екология от РУО – Враца.
Директорът на гимназията госпожа Татяна Василева приветства присътващите и изрече своята признателност към учениците и техните учители за ползотворния труд. Тя акцентира, че днешното събитие е още едно от доказателствата за високото равнище на професионализъм и първокласен учебен развой в ППМГ „ Акад. Иван Ценов “ – Враца.
Първа измежду наградените бе бронзовата медалистка от националната олимпиада по химия и запазване на околната среда Биляна Герчева (7-ми клас), с началник Соня Илчева – старши преподавател по химия и ООС.
Само преди броени дни ученици на ППМГ – Враца се върнаха с купи и медали от десетото юбилейно национално съревнование по осведомителни технологии в гр. Благоевград. Това са: Венелина Андреева (8-ми клас), която завоюва първото място в категория „ Компютърни презентации “ и специфична премия за колаж; Симона Вутова и Цветослав Николов (8-ми клас) станах втори в категория „ Уеб уебсайт “; Алекс Исаев, Красимир Гешев и Мартин Маринов (7-ми клас) завоюваха трето място в категория „ Групов план “. Ръководители на младите гении са: Лилия Маркова, Станислава Каменова и Илонка Вутова.
На националния кръг на олимпиада по математическа филология ППМГ „ Акад. Иван Ценов “ ще показват зрелостниците: Радина Илиева и Ана-Мария Илиева, с началник Цветанка Василева – старши преподавател по математика. За националната олимпиада по математика е класирана десетокласничката Зорница Христова. Неин преподавател е Веселка Вълова.
ППМГ – Враца ще има свои представители и на националния кръг на олимпиадата по биология и здравно обучение. Това са единадесетокласниците: Славея Костадинова, Киара Кръстева, Людмил Димитров и Деян Трайков. Техен началник е Ивайло Лалков – старши преподавател по биология и здравно обучение.
Групата на музикалните гении от 5-ти и 6-ти клас също получи грамоти за присъединяване в националното съревнование „ Ключът на музиката “, което се организира на 24.03.2018 година в гр. Пловдив. Техен началник е Ирина Ставрева – преподавател по музика.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР