На някои среди им е много удобно фокусът да се

...
На някои среди им е много удобно фокусът да се
Коментари Харесай

Петков ядосан на темата с дипломатите, Нинова остава непреклонна

На някои среди им е доста комфортно фокусът да се измести върху обстановката с съветските дипломати, съобщи министър председателят в оставка Кирил Петков след диалози в Народното събрание с парламентарната група на Българска социалистическа партия и водача на партията Корнелия Нинова.

Вчера Нинова разгласи, че левицата приключва договарянията за сформиране на държавно управление с „ Продължаваме промяната “ поради отзоваването на 70 съветски дипломати.

„ Няма еднолично решение. Влязохме в елементи за всички стъпки. Проверката е почнала от март. Имаме три съществени отчета от ДАНС, след това група в Министерство на външните работи, след това Съвета по сигурност. Реално цялата институционална машина е работила по този въпрос “, сподели Петков.

Той позволи, че единствената му неточност в тази ситуация е информационна.

На въпрос дали договарянията за нов кабинет с Българска социалистическа партия ще бъдат възобновени, Петков не даде еднопосочен отговор. „ Мисля, че разговорът с Българска социалистическа партия продължава. Основните цели на страната и рисковете са доста по-големи “, сподели министър председателят.

Кирил Петков срещна парламентарната група на Българска социалистическа партия с целия развой на взимане на решение за изгонването на съветските дипломати - по кое време е почнало, в какви формати, кои са взели участие, кои са осведомени. Това не трансформира позицията ни от през вчерашния ден. Ще се върнем на масата за договаряния, когато „ Продължаваме промяната “ предложат различен претендент за министър председател. Това сподели Корнелия Нинова след изненадващата среща с Кирил Петков в Народното събрание.

Петков е декларирал, че през днешния ден се ще се събере изпълнителният съвет на Политическа партия и ще разискват въпроса.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР