На някои мераклии за държавен глава кампанията, още незапочнала официално,

...
На някои мераклии за държавен глава кампанията, още незапочнала официално,
Коментари Харесай

Теле под вола

На някои мераклии за държавен глава акцията, още незапочнала публично, се концентрира в търсене на " теле под вола " за това какво трябвало и какво не трябвало да прави Радев. Разбираем е опитът да " блеснеш " с нещо автентично още първоначално, само че гафчетата взеха да се натрупат и от сякаш любимец за челната тройка претендентът на градската десница Лозан Панов е на път да стане част от " миманса ".

Та, същият този " поборник за правдивост " твърди, че трябвало и ГЕРБ, и Движение за права и свободи да бъдат поканени на диалози за сформиране на държавно управление в 46-ото Народно заседание, а актуалният президент не направил нищо за това. Не знам какво тъкмо има поради господин Панов, само че Радев не е бабувал на нито една партия или коалиция да реди каквото и да е държавно управление. Това право и обвързване бе оставено напълно в ръцете на партиите. За разлика от един различен президент преди време, считан за " проектант " на Тройната коалиция, който участваше интензивно в нейното основаване и в кабинета след това. Това, което Радев направи, бе да следва прецизно конституционната процедура, в която и ГЕРБ, и Движение за права и свободи минаха по реда си с съвещания като всички останали политически сили. Толкоз за разпоредбите.

В изявлението на Панов обаче има нещо по-дълбоко и предизвикателно. И то е в рецензията, че надали не Радев е трябвало да " легитимира " ГЕРБ и Движение за права и свободи като евентуални участници в несъстоялата се изпълнителна власт при предните два къси Народното събрание. А това значи да легитимира носителите на корупцията и да плюе в лицето си, с което самоуверено и намерено излезе пред хората и ги сплоти с лозунга " Мутри, вън! "

Ако Панов си мисли, че с акция " храчене по Радев " ще изпъкне като някакъв тип " обединител на нацията ", надълбоко се лъже. Реакциите на отчаяние от такава некомпетентност измежду гласоподавателите му са показателни. Все отново това са хора, които бяха дейни на площадите по време на митингите баш против ГЕРБ и Движение за права и свободи и не могат да одобряват сходна замяна на задачите, за които са се борили. При претендента на ГЕРБ Анастас Герджиков мантрата за " обединяване " някак върви, доколкото разчита на поддръжката на Борисовата партия, макар че е пределно наясно с изолацията, в която са самопоставя. Но за Панов сходна теза има резултата на ритуално самоубийство. Едва ли някой би му дал прошка " напъните " за това ГЕРБ и Движение за права и свободи да сформират държавно управление и да ръководят. А кой знае? Може пък да си дава сметка, че няма никакви шансове за балотаж и всичко, което следим, да е някаква тънка игра. Затова... оказва помощ скритом на Радев да завоюва - към този момент и такива оценки се появиха измежду десните му почитатели.

Затова в естествените страни претендентите ги издигат месеци по-рано, а и издигат по няколко, оставят ги да приказват и след това вършат вътрешни избори. За да се превъзмогнат негативите и да се почисти общественият им имидж до изборите. Ама кой тук ще тръгне да прави такива неща?

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР