На невероятно куриозна ситуация станаха свидетели зрителите на мача между

...
На невероятно куриозна ситуация станаха свидетели зрителите на мача между
Коментари Харесай

Невиждан куриоз с дузпи в Румъния

На необикновено куриозна обстановка станаха очевидци феновете на мача сред Петролул и Рапид (Букурещ) от румънската втора дивизия. Срещата приключи при резултат 0:0, само че е цяло знамение, че дуелът завърши без гол, защото домакините пропуснаха три дузпи, а противниците им доиграха срещата с 9 души.

Драмата се разигра в средата на второто полувреме, когато Петролул получи право да извърши дузпа. Зад топката застана Сержиу Арнауту, само че 19-годишният пазач на Рапид Михай Попа избави. Реферът обаче не призна спасяването за постоянно, защото младежът беше напуснал голлинията си по-рано, в сравнение с е позволено по разпоредбите. Младокът получи и жълт картон в тази обстановка. Така 11-метровият углавен удар бе още един, а този път изпълнителят беше различен - Лауренциу Маринеску, само че резултатът бе безусловно същият. Стражът още веднъж избави, само че арбитърът отново не бе склонен с дейностите на Попа, който още веднъж изглеждаше, че нарушава разпоредбите с по-ранно пристъпване напред.

Михай Попа не одобри елементарно това решение и реагира бурно, а това му донесе втори жълт, надлежно червен картон. Така гостите от румънската столица останаха с двама души по-малко от съперника, защото още в 28-ата минута към съблекалните прибързано бе поел и Рареш Лазар.

Изгонването на Попа докара до стартирането в игра на аварийния вратар на Рапид, който трябваше да застане под рамката за третото осъществяване на дузпата. На стража обаче даже не му се наложи да се намесва, защото изпълнителят на наказателния удар този път даже не уцели вратата, изстрелвайки топката над напречната греда. В последна сметка гостите оцеляха и се добраха до точката, а мачът ще се запомни като един от огромните рядкости по международните футболни терени през белязаната от пандемия от ковид 2020 година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР