На нечувана досега дързост станаха свидетели депутати и министри от

...
На нечувана досега дързост станаха свидетели депутати и министри от
Коментари Харесай

ПЪЛЕН АБСУРД: Възраждане подложи на конспиративен обстрел военния министър

На нечувана до момента смелост станаха очевидци депутати и министри от страна на национален фаворит по време на днешния парламентарен надзор. Депутатът от " Възраждане " Ангел Георгиев непосредствено вкара опорките на прокремълските медии, в това число на родната " журналистка " Диляна Гайтанджиева, че Пентагонът финансирал секретни биолаборатории освен в Украйна, както от Москва настояват, само че и в България.


Ето го конспиратор №1

Георгиев, посредством въпрос, насочен към военния министър Драгомир Заков, разгласи от трибуната на пленарната зала, че имало " данни " за ситуирани такива звена у нас в четирите взаимни уреди, употребени от Съединени американски щати по съглашението с България от 2006 година, както и че никой нямал достъп до тях, тъй като терените им се третирали като американски и подлежали единствено на законодателството оттатък Океана.

Народният фаворит даже намеси името на ВМА в питането си към Заков и загатна, че в България се правили опити освен с биоагенти, само че и с химическо оръжие.

В началото на годината, към месец преди началото на съветската инвазия над Украйна, българската кореспондентка Диляна Гайтанджиева излезе с пространно фалшив " следствие " за биолаборатории на територията на Украйна, финансирани и опериращи се от Държавния департамент по защита на Съединени американски щати и съответно Института " Уолтър Рийд ".

Като се базира на обществено известни документи за съдействие (незасекретени - б.р.), тя разгласи, че в страната- " опасност " за Русия се правели опити с военнослужещи и тяхната кръв с разнообразни зоонози. Впоследствие от Москва публично обявиха, че имали данни за съществуването на сходни звена и те трябвало да бъдат унищожени, с цел да не попадали рисковите вируси и бактерии в ръцете на " фашистите " от Украйна за биологическа война против Русия.

Многобройни, самостоятелни проверители на обстоятелства от целия свят изрично оповестиха изказванията за секрети лаборатории и опити с хора за фалшив вести.

Днес обаче същите подправени информации, спуснати от Кремъл, заляха и българския парламент. Заков не можа да повярва на ушите си, щом чу питането от депутата на Костадин Костадинов и не скри възмущението си:

" Когато прочетох въпроса, бях надълбоко изумен, освен като министър на защитата, само че и като посланик от 20 години ".

И цитира по дати подписаните от България през 90-те конвенции и за възбраната за прилагане и създаване на химическо оръжие, и за биологическо. Отбранителният министър посочи:

" Допуска се само използването на сътрудници за мирни цели, в това число за създаване на ваксини ".

Проверителите на обстоятелства по отношение на изказванията на Русия за биолаборатории на Съединени американски щати в Украйна също потвърдиха в последните седмици използването на такива сътрудници точно за хуманни цели.

Родният народен представител обаче, макар уверенията на Заков, че в България не се бъркат формули за невропаралитични сътрудници, не се вършат проекти за отравяне на популацията със зарин и сходни съединения, продължи да упорства:

" Как да сме сигурни, че това не се прави в базите в Ново село, Безмер, Граф Игнатиево и Айтос, откакто достъп до тях няма? Как да проверим дали няма биолаборатории там ".

Военният министър не му остана задължен и изясни в детайли, че както за това дали се съблюдават конвенциите, подписани от България за неизползването на биологично и химическо оръжие, наблюдават интернационалните екипи, по този начин инспекции и годишни отчети за това се вършат и в четирите " американски " бази.

А на припомнянето от страна на депутата, че Съединени американски щати не е унищожила химическия си боеприпас, Заков отвърна: " И Съединени американски щати. И Русия ".

Вицето на Костя Копейкин Николай Дренчев също се включи в развиването на тайни теории и на собствен ред пък разгласи пред отбранителния министър, че заводът, който би трябвало да създаде новите F-16 изтребители за България оттатък Океана, не съществувал въобще.

Дренчев заяви още, че се канел да сезира прокуратурата за договорката за бойните машини, подписана през 2019 година от третото държавно управление " Борисов " и съобщи, че щял да направи същото, в случай че актуалният кабинет Петков реши да купува още 8 изтребителя F-16 за над 1,6 милиарда $.

Заков реши да успокои Дренчев в паниките му, като разкри, че парите за самолетите по контракта от 2019 година към момента се намирали в доверителна сметка. " Имам информация, че над 90% от тях не са били разплатени ", разгласи министърът.

" Няма случай в международната процедура да се придобие съоръжение и да се заплати след доставката ", сподели още той. И съобщи изрично, че е неистина, че заводът в Южна Каролина не съществува. Нещо повече, министърът заяви, че към този момент имаме първи квалифициран водач за ръководство на F-16.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР