На мястото на изгорелия преди почти 40 години софийски цирк

...
На мястото на изгорелия преди почти 40 години софийски цирк
Коментари Харесай

Мариот сменя цирка

На мястото на изгорелия преди съвсем 40 години софийски цирк ще бъде първият у нас хотел от най-голямата международна верига Marriott. Инвеститор в 107-метровата постройка е Айтауър Дивелопмент “ЕАД, реализатор е Щрабаг, а архитект е Архитектурно студио Пантелеев ЕООД на арх. Иво Пантелеев.

Теренът с повърхност от 5000 кв. м е платен още през 2003 година от сдружението Ай Ти Риъл Естейт АД, а през 2012 година компанията получава позволение за градеж на многофункционална постройка с офиси, жилища и комерсиална част и по-малка многофункционална постройка с под земята гараж.

През март 2017 година основният проектант на София позволява изменение на капиталовия план и в края на същата година започва строителството. Хотелът, който ще има 30 надземни и 3 подземни етажа е италианска инвестиция от 50 млн. евро. Броят на стаите ще бъде 210.

Те ще се простират на 20 етажа. На 10-те горни ще има апартхаус, както се практикува в Тайланд и други страни от Третия свят. Той ще бъде с 6 многостайни оборотни жилища. Хотелът би трябвало да проработи през 2020 г.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР