Една от най-атрактивните участнички в Игри на волята“ се завърна

...
Една от най-атрактивните участнички в Игри на волята“ се завърна
Коментари Харесай

Елена от Игри на волята с ужасяващ инцидент: Възстановяването ѝ се определя като чудо

Една от най-атрактивните участнички в „ Игри на волята “ се завърна в светския и деен състезателен живот след съдбовна контузия. Преди година красивата Елена Боянова претърпя отблъскващ случай. Лекарите не ѝ даваха късмет да се възвърне изцяло, а разновидността да се завърне във фитнес залата бе тотално непризнат.
Всичко се случва по време на ски почивка в Алпите, когато макар любовта си към зимните спортове Елена има неприятно предусещане.

„ Нямах никакво предпочитание да съм там - споделя балканската и републиканска шампионка по фитнес и бодибилдинг. - Точно в последния ден това възприятие се ускори, само че макар него потеглих с приятелите си към пистата. Буквално стъпих на снега и си споделих: „ Не желая да съм тук, потеглям си! “. И тогава се случи случаят. Не послушах интуицията си. “

Падането „ подарява “ на любимката от „ Игри на волята “ отворена фрактура: две счупени кости на подбедрицата, разкъсан четириглав бедрен мускул, разкъсан менискус и предна кръстна връзка, загуба на сензитивност. По време на първата здравна помощ лекарите се оказват безсилни и транспортират българката в друга клиника във Франция. От там ѝ дават вяра, че може да се възвърне, въпреки дълго, мъчно и пъклен мъчително, и подхващат комплицирана над 6-часова интервенция.

Но същинските провокации за Елена стартират по-късно. При процеса на възобновяване няма рехабилитатор, който да желае да поеме нейния комплициран случай през цялото време. Тогава Боянова осъществя безусловно заглавието на предаването и стартира игри на волята на ръба на невъзможното. Благодарение на богатия си опит като треньор и състезател Боянова стартира сама своето оживление. „ Работех до границите на болката. Въпреки че беше пъклен мощна, не спирах да върша упражненията, и то по цели дни. За мен животът е спорт, тялото ме боли, в случай че заставам, и не можех да си показва, че придвижването ще ми бъде отнето. “ Едва след месеци Скалата, както я нарекоха в риалитито, намира своя кинезитерапевт, който да бъде до нея по време на възобновяване ѝ. Но даже и той не може да укроти спортния дух и да ѝ попречи да се върне в залата, въпреки и със комплицирана травма. „ Знаех, че нищо не може да ме спре да бъда още веднъж себе си “ - споделя Боянова и се завръща във фитнес залата… на един крайник! Видеата с нейните тренировки тогава стават viral и дават тласък на доста хора в сходно състояние.

Към днешна дата Желязната лейди има назад над 95 % от функционалностите на ставата, което лекарите дефинират като знамение. Красивата бодибилдърка споделя, че от самото начало до нея са приятелите, нейната майка и всичките ѝ онлайн и лични клиенти, които са част от тима. Последователите ѝ не крият обожанието си към своя фитнес гуру и в обществените мрежи, а Елена признава, че тази религия и отношение ѝ дават спомагателен тласък.

„ Макар да не можех дълго време да организирам лични тренировки, клиентите ми ме чакаха да се завърна, и то с най-голямо неспокойствие! Аз останах техния незаместим треньор макар огромното ми неявяване. Никога не съм си представяла такава поддръжка и от сърце благодаря на всички за нея. “

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР