На конференцията в Париж на среща на лидерите на ЕС

...
На конференцията в Париж на среща на лидерите на ЕС
Коментари Харесай

Нинова си изпусна нервите пред депутатите: Всички говорят за това, а вие криете от народа

„ На конференцията в Париж на среща на водачите на Европейски Съюз бяха обявени договаряния посредством сключване на двустранни съглашения сред страни членки на Европейски Съюз и НАТО и Украйна. Двустранни съглашения за сигурност. Звучи общо, само че в действителност, изявлението на президента Макрон и няколко европейски водачи по-късно обясни какво значат тези думи: Изпращането на западни войски в Украйна не може да бъде изключено, споделя президентът Макрон “.
С тези думи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова сложи началото на въпросите на социалистите към премиера Денков и военния министър Тагарев в Народното събрание през днешния ден за това какво са договорили те при визитата си в Украйна и сложена ли е под риск сигурността на България.
Лидерът на Българска социалистическа партия продължи с обстоятелствата: „ Днес няма консенсус за изпращане на войски на терен, само че що се отнася до разновидностите в бъдеще, нищо не може да бъде изключено. Запитан дали изпращането на западни войски е вид, Макрон дава отговор че въпросът е бил разискван на конференцията.
Драматизмът на тези известия беше засилен от министър-председателя на Словакия Роберт Фицо, който съобщи публично: Няколко страни от НАТО И Европейски Съюз обмислят опцията да изпратят бойци в Украйна на двустранна основа “, уточни Нинова и акцентира:изрично, че цитира единствено публични източници, с цел да няма двусмислие, да няма обвинявания, че Българска социалистическа партия злоупотребява със страхове и употребява страховете на българския народ. „ Фицо съобщи още, че вижда риск от огромна ескалация на спора в Украйна и че повече информация не може да бъде разкрита пред обществеността, само че от документите, с които разполага и се е срещнал го побиват тръпки “, уточни водачът на Българска социалистическа партия.
„ Разбира се, не закъсня и нашия министър председател Денков, който беше в Киев по това време и съобщи: България ще разиска дали да подпише двустранно съглашение за сигурност с Украйна както направиха други страни от Европейски Съюз “, продължи Нинова и сложи въпросите:
„ Г-н Денков, кои са тези европейски страни, които към този момент го били създали?
С какъв мандат направихте това изказване, че в България ще се разисква сключване на двустранно съглашение за сигурност?
Давате ли си сметка какво значи това? Включването със сухопътни войски на България във войната в Украйна значи директно замесване на България във война. И в случай че до момента, обществеността и народа си е мълчал, прощавал е грешките на сглобката, то аз съм сигурна, че в този случай българският народ ще излезе и ще ви опустоши. Сигурна съм че по-голямата част от нас българите не сме съгласни съпрузите, бащите ни, децата ни и синовете ни да вървят пушечно месо в тази война “, обърна се към премиера Денков Корнелия Нинова, представена от Епицентър.
И го попита:
„ С какъв мандат господин Тагарев участваше в тази среща?
Има ли решение на Министерския съвет преди заминаването? Какво гласи това решение на Министерски съвет?
Каква позиция е декларирал той на България там? Защото, никой в Народното събрание, нито отвън него, не знае защо става дума? И да ви кажа, уважаеми български жители, че вършат много неща зад тила ни “, сподели водачът на Българска социалистическа партия и даде образец:
„ Вчера господин Борисов разгласи отчет в Секретно деловодство, в който има доклад каква военна помощ е изпратена до момента в Украйна. Знаете ли кой има достъп до този отчет? Лидерите на ръководещите партии. Но, всички водачи на опозиционни парламентарни групи са отрязани от достъп до тази информация. Г-н Костадинов, господин Йорданов, нямаме достъп до секретния отчет в секретно деловодство, с цел да се срещнем какво се случва “, съобщи Корнелия Нинова.
Тя бе безапелационна: „ Това е следващата стъпка към фашизъм. Вчера желаеха да ви отрежат да не участвате в комисии – изконно право на всеки депутат, който е определен от група български жители. Днес ни лимитират и до законния достъп до информация. Какво следва от това? “
Лидерът на Българска социалистическа партия прикани другите опозиционни партии: „ Категорично и ясно да кажем, че това не може повече да се случва. Криене на информация, взимане на решения на мрачно “.
Корнелия Нинова заключи: „ Предупреждавахме ли ви преди месеци, че ще се стигне досега в който ще се приказва за изпращане на бойци в Украйна? Тогава ни упрекнаха, че лъжем, че манипулираме, че плашим хората. Дойде ли този миг? Дойде! Ето, какво се разисква през днешния ден и освен тук. И освен в България, тъй като всички огромни водачи – европейски и международни, излязоха с позиции. Италия, Испания, Германия, Словения, Чехия, Полша, Съединени американски щати – всички приказват за това. А вие мълчите и криете информация. От кого я криете? От българския народ. Ние пък ще приказваме. Колкото и да се пробвате да ни пандизите устата “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР