На коледните празници всички преяждаме, а е много важно да

...
На коледните празници всички преяждаме, а е много важно да
Коментари Харесай

По празници преяждаме от скука

На коледните празници всички преяждаме, а е доста значимо да се яде с мярка, тъй като храната не би трябвало да те прави пълен, а да ти дава мощ и сила, сподели пред бТВ началник Силвена Роу. По думите й е доста значимо да си създадем проект какво да купим и какво да сготвим.

„ Ние ядем от досада. Аз заговявам, само че ми става извънредно скучно и по тази причина все желая нещо да хапна. Не яжте от досада, тъй като тогава одобряваме неправилните храни ”, сподели тя.

Самата Силвена Роу прави най-малко пет десерта на празничната софра, само че всички те са без захар. Тя посъветва, когато вършим десерти, да не използваме рафинирана бяла захар. „ Заменете я с хубава биологична кафява захар или кокосова. Но не и палмова, тъй като е доста нездравословна. Всичко, което съдържа палмови мазнини, вреди на организма ”, изясни началник Силвена Роу.

Храненето би трябвало да е уравновесено. Без доста въглехидрати и с повече протеини. Добре е да се употребяват и различни въглехидрати. Хубаво е и да бъдем дейни и да спортуваме. „ Намерете нещо, което ви дава наслаждение. Дали са тежести, вървене, бягане, колело, плуване и си го правете ”, сподели началник Роу.

„ Можем да се самоубием, като пием вода. Има случаи, при които хора пият по 5 литра вода дневно и се самоубиват по този метод. Това е доста рисково. Според мен до 2 литра дневно е естественото ”, сподели още тя.

Шеф Силвена Роу още веднъж напомни потребните свойства на чиата. Тя съдържа пет пъти повече калций от млякото, три пъти повече антиоксиданти от боровинките, три пъти повече желязо от спанака и два пъти повече фибри от елдата.

С чиа могат да се подготвят разнородни предписания. Една от тях е с мляко и синя спирулина. Може да се направи още смути и салата. Друга композиция е чиа с мача и плодове.

От българските храни едни от най-големите антиоксиданти са зелето и фасулът. „ Фасулът е една от най-невероятните съставки за бранене на младост ”, изясни Силвена Роу.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР