На Капъкуле стана страшно. Турската полиция се принуди за произведе

...
На Капъкуле стана страшно. Турската полиция се принуди за произведе
Коментари Харесай

Изстрели на Капъкуле. Мигранти щурмуват границата

На Капъкуле стана ужасно. Турската полиция се принуди за създаде изстрели, в това число от автоматизирано оръжие, с цел да спре група мигранти, които се пробваха да щурмуват границата и да влязат в България.

Над 100 души от Афганистан и Сирия са желали да отидат в Европа. Бежанците са се сбили с турските служители на реда. Полицията е разкрила огън във въздуха, съобщи БЛИЦ.
-->
В резултат на опита на мигранти да щурмуват турския граничен пункт " Капъкуле " и да преминат на българска територия пунктът бе затворен за към два часа.

На видеоклипове се вижда, че измежду бежанците има дами и деца. Те блъскат телените огради и се пробват да ги разрушат, с цел да нахлуят в зоната към българския граничен пункт. Чуват се няколко откоса от изстрели, в това число с автоматизирано оръжие, от страна на турските сили на реда, които пробват да овладеят ситуацията.

От регионалната администрация на Одрин обявиха, че информацията, популяризирана в обществените медии, че Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капъкуле " е бил високомерен от бежанци не дава отговор на истината.

От там обявиха следното:

На 24.05.2023 година, към 09:45 ч., маргинална група, която дойде пред пункта " Капъкуле " с рейс, заявява, че принадлежи към „ Ахмедийската вяра на мира и светлината “ и че желае да отиде в Европа с претекста, че са подтиснати в страните.

Цялата група е арестувана след съразмерна интервенция на митническа защита, жандармерия и полицейски екипи при опит за принудително навлизане в митническата зона под въздействието на провокатори от групата, които са заявили, че не могат да преминат границата по законово открития ред.

Сред арестуваната група има лица от Англия, Тайланд, Иран, Ирак, Азербайджан, Алжир, Йордания и турски жители. Започнато е правосъдното следствие във връзка с уредниците и подбудителите на този случай, за който се счита, че има провокативна цел.

Установено е, че двама души от Обединеното кралство, които са в посочената група и се показват за публицисти, са пристигнали в Истанбул по въздух на 22.05.2023 година през нощта, след което са се срещнали с тази група и са пристигнали дружно пред " Капъкуле ".

След като групата бе арестувана, процедурите за влизане и излизане на " Капъкуле " са траяли в щатен режим и сега жителите се обслужват без никакви проблеми.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР