На изцяло написана и изчетена едно към едно реч заложи

...
На изцяло написана и изчетена едно към едно реч заложи
Коментари Харесай

На годишнината от Априлското въстание, Петков чете края на „Кървавото писмо“

На напълно написана и изчетена едно към едно тирада заложи министър председателят Кирил Петков във връзка честванията на Априлското въстание. Той напомни думите на огромния бунтовник Тодор Каблешков от неговото Кърваво писмо, останало вечно в историята: „ Ако вие, братя, сте били същински патриоти и апостоли на свободата, то последвайте нашия образец и в Панагюрище “.

„ В това едно изречение се крие същинският български дух, жаждата за самостоятелна и свободна България. В това изречение няма нито дума в посока – преклонена глава, сабя не сече, нито има боязън от огромната империя и нейната голяма военна мощност “, безапелационен бе българският министър-председател.

Петков акцентира, че в думите на Каблешков усещаме изключителната подготвеност за персонална всеотдайност в името на свободна България, както и апел за единение.

„ Днес имаме свободна и демократична България, тъй като тъкмо преди 146 години хиляди българи с огромни сърца дружно въстават против османското господство. Априлското въстание е най-героичната демонстрация на нашето национално освободително придвижване “, уточни министър председателят. Петков прикани българите да запазят в сърцата си посланията на революционерите от Априлското въстание и да не изпитват боязън от никого, който заплашва българския интерес.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР