На изпроводяк! Финансовият министър в оставка Асен Василев е раздал

...
На изпроводяк! Финансовият министър в оставка Асен Василев е раздал
Коментари Харесай

Бедният народ да си брои стотинките! Асен Василев забърка чутовен скандал за 70 бона бонуси

На изпроводяк! Финансовият министър в оставка Асен Василев е раздал бонуси за 70 000 лв. на политическия си кабинет. Това оповестява „ Епицентър “.
Асен Василев се разгласи срещу настояването на ГЕРБ и Движение за права и свободи за великденски добавки за най-бедните пенсионери с претекста дефицит на средства.
„ В последните няколко дни бяха изхарчени милиарди, по този метод може да останем без пари за пенсии “, предизвести през днешния ден водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.
Зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Теменужка Петкова изясни, че в последните дни на държавното управление в оставка се правили разноски на обществени средства, които надхвърляли нормалните за този интервал.
С това тя стимулира решението на Народното събрание от нощес, с което на процедура Народното събрание (НС) забрани на финансовия министър Асен Василев да харчи пари от бюджета, с изключение на за пенсии, заплати, неотложни обществени заплащания и падежиращи заплащания по държавния дълг, до назначение на служебно държавно управление.
Тя изясни, че решението се предлага, с цел да се подсигурява гласност и бистрота.
„ Изискали сме отчети на Българска народна банка. Тъй като Демократична България и Христо Иванов желаят да са в ЕНП, би трябвало да отговорят, дали са съгласни да се изразходват по този метод обществените средства “, разяснява дейностите на кабинета Борисов.
Освен неотложно прекратяване на разноските по консолидираната фискална стратегия, Народното събрание задължи финансовият министър в оставка до 9 април да показа на Народно събрание цялостен и обстоен доклад за разполагаемата ликвидност и плануваните разноски от 4 до 10 април в това число.
Проекторешението на Народното събрание е озаглавено „ за предприемане на ограничения за гарантиране на финансовата непоклатимост и фискалната ликвидност на Република България “.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР