На Изпълкома се взимат решенията кой да бъде назначен и

...
На Изпълкома се взимат решенията кой да бъде назначен и
Коментари Харесай

Георги Иванов: На Изпълкома се взимат решенията кой да бъде назначен и кой да бъде освободен

На Изпълкома се взимат решенията кой да бъде назначен и кой да бъде освободен. Това съобщи техническият шеф на Българския футболен съюз Георги Иванов-Гонзо след загубата ни от Албания с 0:2 в другарска среща в Тирана.


„ Опита се тимът ни да играе, само че видя се, че Албания е мощен състав. Те имаха повече положения, вкараха два гола. Ние се опитахме през второто полувреме да излезем малко по-напред. Не се получи. В последна сметка дадохме късмет на някои нови играчи. Разочаровани сме от мача в събота против Литва, в този момент отново загуба. Явно би трябвало да изпием горчивата чаша до края, само че това са естествени процеси във футбола. Има напрежение поради двете загуби, несъмнено тези две загуби въздействат и на футболистите. Но в професионалния футбол е по този начин “, стартира Гонзо.

Той разяснява и бъдещето на националния селекционер Младен Кръстаич, който още веднъж отхвърли да подаде оставка. „ Знаете, че в БФС се взимат групови решения. Нека се приберем, да преспим и ще забележим какво ще се приказва на Изпълкома. Там се взимат решенията кой да бъде назначен и кой да бъде освободен. Не знам по кое време ще се събере Изпълнителният комитет, това е в прерогативите на президента Михайлов. И тогава ще забележим какво ще вършим “, добави Иванов и продължи:

„ Но извънредно огромно е напрежението върху тима и поради Младен, и поради самите резултати. В последна сметка, откакто си изгубил толкоз мачове, не можем да бъдем спокойни и да бъдем обнадеждени за бъдещето. Защото виждаме, че огромна част от футболистите не играят по клубовете си и това е проблем “.

Техническият шеф на БФС разяснява и гневната реакция на президента на Професионалната футболна лига Атанас Караиванов, който изиска незабавното премахване на Кръстаич от поста селекционер поради изявлението на сърбина, че шампионата ни би трябвало да бъде закрито, в случай че в него не играят българи. „ Не мога да взема отношение. Той би трябвало да реши дали е вярно тъкмо преди мач на националния тим. Всеки може да реши кой е прав – дали Кръстаич, дали президентът на Професионалната лига. Но когато един тим не върви, тези неща излизат на напред във времето “.

„ Лошо е когато изграждаш тим и в това време гониш резултат. И наложихме, показахме много млади футболисти, които не се знаеха. Нашият проект беше да дадем бъдеще на националния тим. И те ще си покажат същинския капацитет след 1-2 години. Искам да се извиня на почитателите за последния мач и за цялата акция. Но не би трябвало да се хвърля виновността върху Кръстаич. Липса на опит, напрежението през днешния ден е повода за двата гола в нашата врата. Но единствено мощните персони се оправят с такава обстановка “, приключи Гонзо. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР