На фона на засиления ентусиазъм около Биткойн (BTC) и Етериум

...
На фона на засиления ентусиазъм около Биткойн (BTC) и Етериум
Коментари Харесай

Solana срещу Етериум е като да сравняваш Apple с Android

На фона на засиления възторг към Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) на сегашния бичи пазар се следи незабравим, въпреки и по-спокоен напредък при SOL, родния токен на Solana.

Въпреки предходната си връзка със Сам Банкман-Фрийд, дискредитирана фигура в крипто сферата, Solana процъфтява удивително. Тя доближи невиждани равнища, привличайки все по-голям брой консуматори към мрежата си.

VanEck, компания за ръководство на активи, хвърли светлина върху процъфтяващата екосистема на монетата. Solana обаче към момента вижда Етериум като водещ в NFT пазарите и децентрализираните финансови приложения.

VanEck предвижда обилни промени през идната година, като планува Solana да се издигне измежду трите най-големи блокчейни във връзка с пазарната капитализация, общата заключена стойност (TVL) и дейните консуматори.

Компанията чака многочислени мениджъри на активи да изискат утвърждение за ETF (борсово търгуван фонд) на Solana през идната година, основавайки тази прогноза на актуалната екосистема на Solana. През миналата година Solana подписа значими партньорства с обичайни международни финансови институции. Докладите сочат съдействие с колоси в сектора като Visa и Shopify, които употребяват технологията на Solana, с цел да ускорят процесите си на заплащане.

VanEck също по този начин посочи капацитета на основаните на Solana протоколи като Pyth Network да надминат основаните на Етериум. Pyth Network действа като снабдител на пророчески услуги, сходно на Chainlink . Понастоящем Chainlink обезпечава активи на стойност към $15 милиарда, до момента в който Pyth Network ръководи по-малко от $2 милиарда.

От VanEck обаче означиха опцията това да се промени, в случай че Solana придобие по-голям пазарен дял и стане очевидец на нараснала интензивност на DeFi:

Раул Пал, основен изпълнителен шеф на Real Vision, посочи комфортния за потребителя опит на Solana, като направи съпостави конкуренцията сред Solana и Етериум с тази на Apple против Android. Пал вижда, че Solana наподобява на Apple, със своя гладък дизайн и затворена система, до момента в който Етериум, по-широк и по-отворен, наподобява на Android.

Пал има вяра, че Етериум ще резервира господстващото си състояние с помощта на непрекъснатите нововъведения на разработчиците. Въпреки това той чака Solana да се трансформира в екосистема за няколко милиарда $ във връзка с оценката.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР