На фона на вътрешнополитическите сътресения и продължителния конфликт с руския

...
На фона на вътрешнополитическите сътресения и продължителния конфликт с руския
Коментари Харесай

Срамота! Българи, вие сте различни!

На фона на вътрешнополитическите разтърсвания и продължителния спор с съветския дипломат в София Елеонора Митрофанова, изпълняващият длъжността министър-председател на България Кирил Петков разгласи, че 70 съветски дипломати ще бъдат експулсирани, като ги упрекна във връзки с съветските секрети служби.
Неизбежният отговор от Москва заплашва да сковава двустранните дипломатически връзки. В същото време Руската федерация дава ясно да се разбере, че счита сходни решения на София за голословни и противоречащи на волята на българския народ.
Заедно със фамилиите им броят на руснаците, които незабавно напуснаха страната, надвишава 200 души. Генералното консулство на Русия в Русе ще бъде затворено, а работата на Генералното консулство на Русия във Варна ще бъде прекратена. Освен това самата България краткотрайно ще закрие генералното си консулство в Екатеринбург.
Заместник-председателят на Съвета на федерацията Константин Косачев съпостави в своя канал в Телеграм българското управление с деца. И насочи този апел: " Срамота! Българи, вие сте разнообразни. Ние ви познаваме такива, каквито постоянно сте били в исторически проект. И можете да сте по-добри ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР