На фона на увеличаване на заболеваемостта от коронавирус, Министерството на

...
На фона на увеличаване на заболеваемостта от коронавирус, Министерството на
Коментари Харесай

Ужасяващи мерки срещу неваксинираните! Няма да могат да посещават ресторанти и фитнеси

На фона на увеличение на заболеваемостта от ковид, Министерството на здравеопазването на Федерална Република Германия създаде нови рекомендации, ориентирани към ограничение на „ Делта “ варианта. В Германия не се възнамерява въвеждане на коренен локдаун, само че защото броят на новите случаи на зараза се усилва, се предлага изключването на неимунизираните и неболедувалите от ковид хора от доста области на публичния живот. Така с настъпващия есенно-зимен сезон няма да могат да вървят на заведения за хранене, да отсядат в хотели, да посещават фитнес зали, козметични салони или студиа за хубост да вземем за пример, написа баварският всекидневник Die Sueddeusche Zeitung, представен от организация " Фокус ".

Министерството на здравеопазването изпрати отчет до Бундестага и районните държавни управления, озаглавен „ Безопасност през есента и зимата - започнете подготовката си в този момент “. Той съдържа рекомендации за ограничение на „ Делта “ варианта от септември. На 10 август канцлерът Ангела Меркел възнамерява да разиска продължаването на битката против пандемията с ръководителите на районните държавни управления, отбелязва изданието.

В документа от шест страници се споделя, че „ подобен коренен локдаун, както по време на втората и третата вълна, по всяка възможност към този момент не е нужен “. В същото време в документа се предлага изключването на неимунизирани и неболедувалите пациенти от доста области на публичния живот, защото броят на новите инфекции се усилва. Според рекомендациите на министерството медицинските маски би трябвало да се носят „ до пролетта на 2022 година “ на закрито, където се събират огромен брой хора. Задължението за носене на маска също остава в действие „ във всички типове на публичния превоз, както и в търговията на дребно за всички, в това число тези, които са били имунизирани и тези, които са прекарали заболяването “.

Поради обстоятелството, че в този момент всеки възрастен има опция да се имунизира против ковид, Министерството на здравеопазването възнамерява да спести от проби, тъй че безвъзмезден PCR тест може да се прави единствено до 11 или 18 октомври 2021 година За бременните дами, жителите с противопоказания, децата и подрастващите под 18 години евентуално ще се резервира тази „ привилегия “. Министерството на здравеопазването отбелязва, че следенето на контакти на хора, инфектирани с ковид, се е подобрило доста. Въпреки това, с цел да се пресечен веригите на инфекцията, към момента се изисква „ уединяване на инфектираните и домашна карантина за хора в непосредствен контакт с тях и на хора, идващи от избрани рискови зони “. Но тези, които са били имунизирани или са имали ковид, са освободени от това обвързване.

Поради ниската периодичност в някои федерални провинции, в този момент още веднъж е допустимо да се взе участие в доста области на публичния живот без имунизация или тестване. По рекомендация на министерството това би трябвало да се промени: от началото или средата на септември на цялата територия на Германия единствено тези, които са били имунизирани, преболедували или са минали РCR тест, ще имат достъп до „ хранене на закрито, настаняване в хотел, грижи за тялото, спорт на закрито, действия на закрито и огромни събития на закрито и навън “.

Министерството на здравеопазването, дружно с Института „ Роберт Кох “, имат намерение да трансформират индикаторите, нужни за стягане на рестриктивните мерки. Планира се, че бъдещите референтни точки ще бъдат равнището на имунизация, заболеваемостта по възрастова група и броя на хоспитализациите по възрастова група. Ако границите бъдат надвишени, неимунизираните ще бъдат изправени пред „ спомагателни ограничавания “. Те ще включват, „ по-специално ограничавания върху контактите и на присъединяване или изключване на неимунизираните от събития и от сферата на публичното хранене “. Освен това министерството чака нарастване на заболеваемостта измежду децата и юношите, тъй че „ концепциите за нуждата от носене на медицински защитни маски в учебните заведения “ остават. Във връзка с увеличението на заболеваемостта министерството обмисля опцията за реваксинация на настанените в старешки домове в близко бъдеще, написа още вестникът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР