На фона на разрива между партньорите, в пленарната зала това

...
На фона на разрива между партньорите, в пленарната зала това
Коментари Харесай

Скандал за назначенията: Гласуване на правила за избор на БНБ, НЗОК и сметната палата

На фона на разрива сред сътрудниците, в пленарната зала това докара и до съответни решения и старт на процедурата за кадрови промени на избрани властови позиции.

По думите му ГЕРБ употребяват скрити болшинства с Движение за права и свободи и „ Възраждане “

Че тематиката в зала ще е промяната на управленията на регулаторите стана ясно още преди старта на пленарния ден.

„ Предложението моето и на ГЕРБ е да си остане Митко Радев. Ние няма да подкрепим никакво друго предложение. И в този момент желаят и регулаторите. Те назначават единствено техните хора “, сподели Бойко Борисов.

Политическа партия не влязоха в зала, смъкнаха кворума и в тяхно неявяване за по-малко от час бяха основани предпоставките за промяна на шефовете на Българска народна банка, сметната палата и здравната каса.

„ ГЕРБ бързат с правила и промяна на регулатори. Политическа партия за какво ги няма? Ако бяха в зала тези неща нямаше да минат. Или са малоумни или гледаме по какъв начин съдружните сътрудници си оказват помощ “, сподели Тошко Йорданов от Има Такъв Народ.

„ Цяла парламентарна група от ръководещите ги няма. Бойкотират ръководството. Борисов, вашите съдружни сътрудници ги няма. Кой ръководи страната? “, попита социалистът Георги Свиленски.

По думите му ГЕРБ употребяват скрити болшинства с Движение за права и свободи и „ Възраждане “

Отговорът за какво Политическа партия и Демократична България ги няма пристигна от коридорите. Заради неочакваното вкарване на трите регулатора в дневния ред.

„ Нашата спогодба всички регулатори да има хора претенденти с безупречна известност, тази спогодба беше нарушена. Ако някой си мисли, че това ще бъде цената всички регулатори да бъдат сменени хората с това прикрито болшинство на ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане “. Няма по какъв начин да дадем контролите на това болшинство “, сподели Кирил Петков.

Стартът на процедурата за регулаторите беше последван от чуване на правосъдния министър. Отново в отсъствието на Политическа партия и Демократична България, което предизвика реакции.

Атанас Славов изясни, че е имало проблем от битов темперамент при промяната на властта в прокуратурата. „ Получих позвъняване от господин Сарафов с цел да му осигуря достъп до пространствата на основна прокуратура, където господин Гешев още се е намирал “, сподели той.

Министърът добави, че няма да предлага претендент за основен прокурор в този момент, тъй като и Висш съдебен съвет е с изминал мандат. Той ще сезира Върховния съд за законността на избора на Сарафов.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР