На фона на разгорещените дебати по вота на недоверие към

...
На фона на разгорещените дебати по вота на недоверие към
Коментари Харесай

Обиди, неприлични жестове и агресия: Най-смущаващите моменти от работата на парламента досега

На фона на разгорещените диспути по вота на съмнение към кабинета „ Петков “, обръщаме взор към няколко от най-смущаващите моменти от работата на Народното събрание до момента.

Размяна на остри реплики сред Искрен Митев от " Продължаваме Промяната " и Костадин Костадинов от " Възраждане " докара до напрежение в пленарната зала по време на дебатите по измененията в Закона за досиетата. Всичко се разигра пред очите на децата, които бяха пристигнали на посетители в Народното събрание във връзка празника си 1 юни.
 Искрен Митев  БГНЕС
Напрежението ескалира с имитация на Искрен Митев от парламентарната естрада:

" От този уголемен спор няколко неща станаха ясни. Г-н Копейкин съобщи хората, тъй като си купи къща с техните пари , а тези, които му останаха ги обърна в евро. Ваксинира се и най-после подвигна карта, с цел да покаже, че е повече човек от другите ", съобщи Митев. 
 Костадин Костадинов Георги Димитров
Костадинов не остана задължен и насочи словесна опасност за експанзия към Митев от трибуната и го назова " дръвник " . Отиде при него на мястото му, а Митев го дръпна за вратовръзката. Така в пленарната залата се стигна до сдърпване сред двамата и членове на парламентарните им групи. Намесата на квестори предотврати по-сериозни конфликти.

" Днес е Денят на детето и мисля, че не беше най-хубавият миг да се разиграе тази сцена в Народното събрание, на която всички станахме очевидци ", сподели Искрен Митев по-късно от парламентарната естрада.
 БГНЕС
" На първо място желая да поднеса извинения на децата , на феновете, които станаха очевидци на тези грозни прояви, в които и аз взех присъединяване, и несъмнено, да се извиня, в случай че по някакъв метод моето държание е асъдействало тази агресия да се популяризира по този метод ", извини се Митев.

Само ден по-късно, на 2 юни, националният представител от ПГ " Продължаваме промяната " Христо Петров , прочут като Ицо Хазарта , сподели непристоен жест в пленарна зала. Това се случи по време на чуването на вицепремиера Калина Константинова по тематиката с следствието на украинските бежанци у нас , а ПГ на ГЕРБ-СДС изиска оставката ѝ.
 БГНЕС
По време на дебатите се видя по какъв начин националният представител си направи селфи със междинен пръст  към парламентарната група на ГЕРБ-СДС, до момента в който те държат листове с надпис " Оставка ".

Христо Петров съобщи, че се извинява на хората, които се усещат оскърбени.

„ Рядко взимам думата, защото времето на българския парламент е скъпо. Извинявам се на хората, които по някакъв метод се усещат оскърбени. Но не се оправдавам на хората, на които съм посочил този жест, мисля, че това е най-малкото, което заслужават “, съобщи Петров, като по този метод отхвърли да сервира извинения на парламентарната група на ГЕРБ-СДС.

На 17 юни атмосферата в Народното събрание още веднъж се нажежи до алено . Депутат получи удар в корема след следващото напрежение, зародило в пленарната зала. 

Настимир Ананиев от " Продължаваме Промяната " бе блъснат и ударен с пестник в корема от Хамид Хамид от Движение за права и свободи .

Това се случи, откакто в залата настана безпорядък след изявление на водача на " Възраждане " Костадин Костадинов . Ананиев залитна и съвсем падна обратно върху депутатските банки.

„ Стана някаква блъсканица , отидох да видя какво става и видях един човек да крещи на сътрудника Халил Летифов „ отпадък “,  оправда се Хамид. 

„ Знаете, сътрудника е с патерици, отидох да видя какво става. Стана блъсканица. Зад мен г-н Ананиев ме задърпа за сакото и крещеше нещо в ухото ми. Обърнах се, леко го побутнах – той театрално се хвърли обратно. Знаем, той е привикнал да се търкаля по коридори из Народното събрание, тъй че нищо друго не е станало “, изясни Хамид.

След бутането, оправянето на непознати вратовръзки и проявление на неприлични жестове, се стигна и до нецензурни изрази в залата на Народното събрание. На 21 юни, до момента в който течаха дебатите по вота на съмнение на кабинета " Петков ", вицепремиерът Асен Василев направи прочувствено изявление от парламентарната естрада. 

" Това, което слушам, са популистки лозунги и икономическа философия, която, в случай че мога с едно изречение да обобщя е, да " да го ду*ат бедните ", оправдавам се за грубия език , само че това е икономическата философия, която Вие проповядвате . Да не подвигаме пенсиите, тъй като щяла да се вдигне инфлацията ", разпалено разяснява Асен Василев претекстовете за претенции избор на съмнение. 
 БГНЕС
В залата имаше реакция на отрицание, а председателстващият Народно събрание Мирослав Иванов предизвести:

" Благодаря, господин вицепремиер, единствено във връзка с тази имитация, която Вие направихте в края на изявлението си, Вие чудесно знаете, че е извънредно несъответствуваща, надлежно извинихте се и апелирам, да не се повтаря ".

Деница Сачева от ГЕРБ също реши да се включи с коментар по тематиката като съобщи, че „ това е най-емоционалният министър на финансите , който България е имала в най-новата история “.

Искри прехвърчаха единствено няколко минути по-късно и сред ръководителя на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова и Явор Божанков от Българска социалистическа партия. Причината бе коментар на Атанасова.
 Десислава Атанасова Георги Димитров
" От няколко дни за вас Президента на Републиката е човек, който се е объркал, тотално отчаяние съгласно Божинката или Божанката , извинявайте, в политика ", поправи се Атанасова.
 Явор Божанков Георги Димитров
Божанков не й остана задължен и отвърна:

„ Днес сте изключително прочувствена. Пишете във Фейсбук – скандално изявление на Асен Василев по въпроса с бюджета.Но госпожо Атанасова, не може всякога като чуете за духане, незабавно да излизате. Искате и вие да се вредите там, пък не сте от бедните “, съобщи депутатът от Българска социалистическа партия.

По-късно председателстващият съвещанието изясни, че в случай че наложи наказване на един от нарушилите разпоредбите, то ще би трябвало да накаже и още представители, нарушили правилника, по време на дебатите по вота на съмнение.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР