Митнически служители задържаха 282 320 къса /14 116 кутии/ цигари

...
Митнически служители задържаха 282 320 къса /14 116 кутии/ цигари
Коментари Харесай

Задържаха над 280 000 къса цигари контрабандни цигари на „Дунав мост 2“

Митнически чиновници задържаха 282 320 къса /14 116 кутии/ цигари в товарен автомобил с българска регистрация , пътуващ от България за Германия и Белгия. Проверката е осъществена в региона на „ Дунав мост 2 Видин “ – „ Калафат “ и е част от провежданата интервенция по противопоставяне на контрабандата.

На 12 май на Гранично контролно-пропускателен пункт /ГКПП/ „ Видин “ идва товарна комбинация , ръководена от български жител . Според показаните от лидера документи , той е транспортира артикули с направление от България за Германия и Белгия . Митнически чиновници от бранш „ Борба с наркотрафика “-Лом правят инспекция на транспортното средство . В част от палетите в товарното помещение на ремаркето са открити цигари , които не са разказани в товарителниците . Товарният автомобил е съпроводен до Митническо бюро Видин, където при последвалата физическа инспекция са открити укритите цигари . Установените тютюневи произведения са с годен български акцизен бандерол, само че са пренасяни без придружителни документи, в нарушаване на Закона за акцизите и данъчните хранилища /ЗАДС/.

Водачът е обяснил, че акцизните артикули не се негови и не знаел за тях . Цигарите са арестувани и по случая е формирано административнонаказателно произвеждане.

Пренасянето през вътрешна граница на цигари с български бандерол в нарушаване на ЗАДС е индикация за незаконна продажба на акцизните артикули за противозаконна облага в други страни в Западна Европа , където пазарната им цена е доста по-висока .

Жълт код за значителни превалявания за 7 области, слънцето ще ни стопли през уикенда

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР