На фона на продължаващия правен сблъсък между титана за обмен

...
На фона на продължаващия правен сблъсък между титана за обмен
Коментари Харесай

Ново развитие в делото между Coinbase и SEC

На фона на продължаващия юридически конфликт сред титана за продан на криптовалути Coinbase и Комисията по скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати (SEC), напрежението ескалира.

Регулаторната организация неотдавна удостовери решението си да отхвърли последната петицията на Coinbase за преразглеждане на делото.

Ядрото на разногласието се върти към молбата на Coinbase към SEC да преработи актуалните разпореждания за скъпи бумаги и да сътвори персонализирана рамка криптоактиви. Coinbase твърди, че съществуващата регулаторна среда е несъответстваща за криптоактивите, цитирайки провокациите за сходство и нуждата от по-всеобхватен регулаторен метод.

SEC обаче остава решителна в поддържането на настоящата регулаторна рамка, за която има вяра, че дейно пази вложителите, подсигурява целостта на пазара и предизвиква образуването на капитал. Комисията акцентира, че съществуващите закони за скъпи бумаги поредно се ползват за скъпи бумаги на криптоактиви и цитира продължаващите регулаторни старания и конкуриращи се цели като съображение за отменяне на петицията на Coinbase.

Coinbase твърди, че честното уведомление подсигурява основаването на правила, изключително в светлината на възприеманите промени в пълномощията на SEC върху категоризираните като скъпи бумаги на крипт активи. И въпреки всичко SEC отхвърли тези изказвания, потвърждавайки, че нейните дейности по използване са разнообразни от процеса на основаване на правила. Комисията отбрани решението си, като уточни, че дава стимулирано пояснение по реда на Закона за административното произвеждане.

Освен това SEC акцентира деликатното си разглеждане на петицията на Coinbase и решимостта си, че основаването на правила е безпричинно сега. Комисията удостовери готовността си да потърси подобаващи средства за отбрана, в случай че съдът не е склонен с нейната позиция.

Главният юридически шеф на борсата, Паул Гревал, разкритикува SEC за променчивост, изключително във връзка с нейното опълчване на настояването на Coinbase за междинна тъжба. Гревеал акцентира несъответствията в причините на SEC и акцентира значимостта на честния разговор сред регулатора и Coinbase, изключително във връзка с използването на теста на Хауи към цифровите активи.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР