На фона на пандемията от мнозина са забравили за -

...
На фона на пандемията от мнозина са забравили за -
Коментари Харесай

Заради пандемията забравихме, че грипът може да е опасен

На фона на пандемията от мнозина са не запомнили за - също толкоз рисково вирусно респираторно заболяване. Защо никога не би трябвало да подценяваме грипната болест изясни ученият от Руската академия на науките, вирусолог и теоретичен шеф на Държавния институт за ваксини и серуми „ В. I.I. Мечников ” Виталий Зверев, представен от БГНЕС.
„ Стува си да се опасяваме от грипа дори повече, в сравнение с от ковид ”, споделя Зверев. „ Той не е липсващ и сигурно ще има нарастване на заболеваемостта. Единственото утешение е, че има надеждна против грип. Вярно е, че би трябвало да се ваксинирате всяка година - и тъй като грипният вирус се трансформира непрестанно, и тъй като имунизацията не дава дълготраен имунитет ”, изясни Зверев.
 Има нараснал интерес към противогрипните ваксини Има нараснал интерес към противогрипните ваксини
Завишен е ползата тази година към противогрипните ваксини, сподели за БНР ръководителят на Асоциацията на притежателите на аптеки Никола...
Грипът никога не би трябвало да се подценява - това е доста съществено заболяване с много висока смъртност. Характеризира се със съществени затруднения и същата тежка пневмония като затрудненията след заразяване с ковид, означи ученият.
" В Америка, по време на елементарна грипна зараза, умират до 30-40 хиляди души. Това са най-вече хора с някакви хронични болести, както при COVID-19. Най-често жертвите на грипа са също диабетици, хора със сърдечно-съдови и бъбречни болести ", сподели Зверев.
Но за разлика от ковид, грипът не протича безсимптомно, добави ученият.
" Грипът постоянно идва със признаци, не съм чувал за асимптоматичен грип. Коронавирусът е по-коварен, хората не го усещат и заразяват другите в продължение на няколко седмици. А грипът се демонстрира след един или два дни, по-късно стартира съществено заболяване и човек несъзнателно се самоизолира. Така че един човек може да болести доста повече хора с ковид, в сравнение с пациент с грип “, описа Зверев пред РИА Новости.
 Симптомите на ковид, грип и простуда - по какъв начин да отличим тези заболявания Симптомите на ковид, грип и простуда - по какъв начин да отличим тези заболявания
На първия стадий признаците на ковид могат елементарно да бъдат комплицирани с деянията на грип. В множеството случаи и двете болести са прочие..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР