На фона на пандемията от коронавирус изглежда, че всеки ден

...
На фона на пандемията от коронавирус изглежда, че всеки ден
Коментари Харесай

Малко недоносено бебе победило коронавируса и може да се прибере у дома

На фона на пандемията от ковид наподобява, че всеки ден се сипят разочароващи вести. Затова е значимо да обърнем внимание на проблясъците на светлината в този мрак.

Бебето Пейтън се родила прибързано с тегло от единствено 1,5 кг. На възраст от три седмици й била сложена диагноза COVID-19.

Майка й Трейси Магуайър споделя, че момичето почнало да демонстрира признаци от първите дни – хрема и кашлица. След разбор станало ясно, че Пейтън е инфектирана с ковид.

„ Казаха ми:„ Всичко ще бъде наред с нея, не се паникьосвайте, само че тя има позитивен резултат за ковид. “ Явно докторът се опитваше да ме успокои, само че аз ридаех.

Въпреки че се усещаше обикновено, аз продължавах да се чудя: по кое време се е заразила с вируса? Как ще се оправи с него, в случай че е толкоз мъничка? Непознатото ме уплаши – споделя Трейси.

На Пейтън били предписани стероиди за подсилване на белите дробове, а медицинските сестри й дали непрекъснати грижи, с цел да се оправи с заболяването.

Трейси преди малко стартира да се съвзема след цезарово сечение, когато й споделили, че ще би трябвало да я изолират от детето за 14 дни.

„ Помолих доктора по телефона да ме остави да бъда до нея. Колкото и да се грижат за нея, аз въпреки всичко съм й майка. Дори да се е разболяла, аз въпреки всичко желаех да бъда с нея ”, споделя Трейси.

В последна сметка лекарите разрешили на Трейси да остане, само че брачният партньор й Адриан трябвало да се върне вкъщи и да се изолира без опция даже да види новородената си щерка.

За благополучие Пейтън преодоляла заболяването и се оправила. Тя и Трейси били изписани от болничното заведение по-рано тази седмица. И двете се оправят добре.

Трейси възхвалява медицинските сестри, които са й помогнали през най-трудния интервал от живота й.

 бебе-коронавирус

„ Те правят изцяло нереална работа – рискуват живота си, с цел да хранят и успокояват бебето, без да смъкват защитните си костюми.

Това е необикновено, даже не можете да си визиите какъв брой съм им признателна. Пейтън е най-ценното нещо, което имам в целия свят, и им поверих да се грижат за нея.

Искам да прикани всички обезпокоени майки: доверете се на сестрите. “

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР