На фона на истеричната обстановка, подклаждана от няколко политически сили,

...
На фона на истеричната обстановка, подклаждана от няколко политически сили,
Коментари Харесай

ЕС и НАТО подкрепиха Петков срещу Митрофанова

На фона на истеричната конюнктура, подклаждана от няколко политически сили, президента Радев и съветската посланичка Митрофанова във връзка изгонването на 70 чиновници на посолството на РФ у нас, в специфични изказвания Европейски Съюз и НАТО поддържаха решението на премиера в оставка Кирил Петков. 

" Европейски Съюз показва страдание за неоправданата опасност на Руската федерация да приключи дипломатическите си връзки с България в отговор на решението ѝ да изгони 70 съветски дипломати ", се споделя в изказване на Европейската работа за външна активност. В него се акцентира, че българското решение е напълно в духа на интернационалното право, а тези чиновници са работили в нарушаване на Виенската спогодба за дипломатическите връзки.

" Европейски Съюз напълно поддържа и е изцяло взаимен с България при тези условия и ще следи въпроса от близко. Такова диспропорционално деяние от страна на Русия само служи за спомагателната ѝ интернационална изолираност ", акцентират от службата.

Говорителката на НАТО Оана Лунгеску показа в Туитър, че " Решението за експулсиране на 70 съветски чиновници като задгранични сътрудници е суверенно решение на България, което би трябвало да се съблюдава. Съюзниците в НАТО изрично осъждат поведението на Русия, която се пробва да се намеси в нашите демократични общества ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР