На фона на горещите събития в САЩ по отношение на

...
На фона на горещите събития в САЩ по отношение на
Коментари Харесай

10 истории на жени, избрали да направят аборт

На фона на горещите събития в Съединени американски щати във връзка с възбраната на абортите, у нас въпросът е прегледан с похватите на театъра. Очакваме премиерата на " Ембриони " на 29 юни в I Am Studio. Документалната пиеса на Йордан Славейков е преглежда от близко прекарванията на 10 жени, избрали да създадат аборт.

Историите пресъздава актрисата Августина-Калина Петкова. Йордан Славейков, с изключение на създател и режисьор, ще дебютира и като артист.

" Ембриони "  е документален текст за спектакъл. Какви са аргументите една жена да направи аборт? Оказват ли въздействие на решението им политическият, културният и обществен подтекст? Какво мислят мъжете за абортите? Защо България е страната в Европейски Съюз с най-вече аборти на глава от популацията? Има ли мотив за оптимизъм? Това са  част от въпроси, сложени от сцената.

" Темата за абортите е значима за мен от дълго време. Майка ми е отказала да ме помята, нищо че е имала към този момент две по-големи деца. Нямах компликации при намирането на тези документални истории ", споделя Йордан Славейков.

Оказва се, че дамите не описват за претърпените от тях аборти не от позор или боязън, а тъй като не са питани.

" Получих истории за лекарска свирепост, за изменничество от страна на майката, за  насилие, само че и за " аборт по незабавни медицински аргументи ". Истории за взети решения, за които от дистанцията на времето се съжалява. Но и такива, за които няма никакво страдание. Сега задачата ми е спектакълът да се среща с публиката си регулярно, да задава въпроси, без да показва отговори ", дава обещание режисьорът. 

 

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР