На фона на диалога или по-скоро липсващият такъв, БСП е

...
На фона на диалога или по-скоро липсващият такъв, БСП е
Коментари Харесай

Божанков: Третият мандат ще бъде на четирите партии, които трябва да променят системата ГЕРБ-ДПС

На фона на разговора или по-скоро изчезналият подобен, Българска социалистическа партия е единствената партия, която съумя да резервира положителния звук и то с всички 4 партии. Ние ясно декларирахме, че в случай че получим мандата от президента, с ГЕРБ и Движение за права и свободи няма да водим диалози. Наясно сме с нашите 36 депутати и ще гледаме на този мандат като мандат на четирите партии, които би трябвало да трансформират системата ГЕРБ-ДПС. “ Това съобщи националният представител от ПГ на “БСП за България “ Явор Божанков в ефира на NOVA.

В предаването “Събуди се “ депутатът от левицата изясни, че партиите не би трябвало да се намесват в работата на президента. По думите му някои сили са се пробвали да го създадат, а по този метод се взривява разговорът. „ От “Демократична България “ го направиха още преди мандатът да бъде връчен, съгласно мен, погрешен ход. Това бяха слагане на условия и разграничителни линии. Нашата роля и държание ще бъде на посредници и на политическа мощ, която ще покаже по какъв начин този разговор би трябвало да се води “, добави той.

Според Явор Божанков би трябвало да си отговорим на въпроса дали ни би трябвало длъжностен кабинет и на второ място дали ни трябват нови избори: „ Служебният кабинет е със срочен мандат, на нас ни би трябвало постоянен кабинет, тъй като има три провокации пред България – бежанската рецесия и събитията в Афганистан, Коронавирус рецесията, която ще наложи освен актуализация в бюджета, само че тя е непредвидима. Третото са цените на електрическата енергия, които влачат след себе си инфлация. Самият длъжностен министър съобщи, че не може да повлияе на този развой без законодателни промени, а те се вършат от постоянен кабинет “, разяснява той.

„ Ако третият мандат ни бъде връчен ще предложим основата на служебния кабинет и ще водим диалози и за кадровия състав. Философията на служебния кабинет е нашата основа, тъй като то сплоти хора с разнообразни разбирания с една цел – да трансформират ръководството на страната, да извадят истината за ръководството на ГЕРБ и да начертаят пътя за смяна “, съобщи той.

Според Явор Божанков при нови предварителни избори социологията демонстрира, че ще влязат същите политически сили, само че с няколко риска: „ Възможно е ГЕРБ да върнат първата си позиция, допустимо е и да влязат радикални детайли. Но едно няма да стане – няма да създадем промени, няма да се подготвим за трите рецесии, даже в дълготраен проект няма да променим правосъдната система “, предизвести той.

„ Ние видяхме полицейското принуждение още на митингите от по-различен ъгъл, в този момент виждаме дейностите на ГЕРБ в безспорна цялост. Още тогава попитах тогавашния министър Маринов какъв брой чиновници и по какъв начин са глобени, само че отговор не получих. ГЕРБ към този момент не ръководят и истината за дейностите им излизат нескрито. “ Така Божанков разяснява предоставените фрагменти от митингите предишното лято, показващи полицейско принуждение като по думите му то би трябвало да приключи с отговорност.

Според Явор Божанков в миг, който България би трябвало да бъде готова за идните рецесии, Народното събрание е изгубило цели парламентарни дни да разисква краткотрайна комисия за " Буджака ". „ Това не може да е целта на страната сега, когато нямаме бюджетна и правна комисия. От Българска социалистическа партия имаме поредна позиция по отношение на актуализацията на бюджета – това трябваше да стане още в предишното Народно заседание и призоваваме да се направи в това. Ние ще създадем оферти сред първо и второ четене, с цел да подобрим параметрите на бюджета “, разяснява той.

По думите му част от структурата на държавния бюджет е Планът за възобновяване и развиване и Брюксел желае от нас постоянен кабинет да го внесе. „ Има вид, в случай че не реализираме единодушие, служебният кабинет ще го внесе, само че въпреки всичко е по-добре да го направи постоянен кабинет “, безапелационен бе депутатът.

На финала Явор Божанков прикани за по-държавно държание, за все по-малко персонални нападки и по-малко персонални упоритости за власт и постове, както за и от ден на ден отговорност за България.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф не разрешава това да се случи.
Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР