На етап разглеждане на ценовите оферти на допуснатите участници е

...
На етап разглеждане на ценовите оферти на допуснатите участници е
Коментари Харесай

Ремонтът на Златишкия проход ще струва 893 200 лева

На стадий разглеждане на ценовите предложения на позволените участници е публичната поръчка за главен ремонт рехабилитация на Златишкия проход. Това осведоми районният министър Петя Аврамова по време на днешния парламентарен надзор в отговор на въпрос за ремонта на второкласния път през прохода.

Отсечката с обща дължина 17 км е разграничена на два сектора. Индикативната стойност на поръчката е 893 200 лева без Данък добавена стойност. Срокът за разработване на механически план за рехабилитацията им е 120 календарни дни след подписване на контракт с определения реализатор, като в него не се включва времето за обзор на създаването.

"При подготвена планова документи за главен ремонт на тези сектори от пътя Джурово – Етрополе – Златица и след обезпечаване на средства за осъществяването му ще може да се пристъпи към оповестяване на публични поръчки за избор на реализатори на строителството и строителния контрол. Стойността ще бъде ясна след одобряване на плановата документи и съгласно плануваните в нея строително-монтажни действия ", изясни Аврамова.

Регионалният министър подсети, че Златишкият проход е затворен за придвижване от 80-те години. С осъществяването на ремонта ще се възстановят експлоатационните качества и носимоспособността на настилката и ще се откри техническо съответно решение за отводняването на пътя.

Състоянието на второкласния път в останалите сектори е приемливо, като те се поддържат с бюджетни средства.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР